Skip to content
Politică

PNL în derivă? Viorel Cataramă: Partidul riscă să nu se claseze în primele 2 la viitoarele alegeri! EXCLUSIV

libertatea.ro

Mai mulţi lideri PNL, printre care Cezar Preda, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, au postat pe Facebook mesaje similare în care acuză conducerea liberală că a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic.

Mesajul survine referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, susţinut şi de PNL şi care nu a întrunit prezenţa necesară validării.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Scandal în PNL: mai mulți lideri îl acuză pe Orban că a aruncat partidul către un nou eşec politic

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat luni pe liberalul Viorel Cataramă, cunoscut adesea pentru pozițiile sale împotriva actualei conduceri a PNL, pentru a reflecta asupra situației din partid.

Vicepreședintele PNL Sector 2 atrage atenția asupra mai multor aspecte care duc în declin formațiunea politică liberală, aceasta riscând să nu se claseze în primele 2 partide la următoarele alegeri. Pe cale de consecință, este nevoie de o dezbatere în partid privitoare atât la conducere cât și la ideologie, susține Viorel Cataramă.

Rezultatul acestui referendum conturează tot mai clar ideea că PNL-ul riscă să nu se claseze în primele 2 partide la următoarele alegeri europarlamentare. Se conturează din ce în ce mai clar că alianța politică dintre USR și MRÎ va lua fața PNL-ului la următoarele alegeri. Este cea mai mare problemă a partidului pe care trebuie să o rezolvăm rapid. 

Atât PSD-ul cât și PNL-ul au obținut un eșec în week-end-ul care a trecut. S-a dovedit că populația nu este interesată de un astfel de subiect și că poporul român este un popor tolerant. Cred că trebuie trase învățăminte și să încetăm în a mai încerca să obținem capital politic pe subiecte despre care noi credem că interesează electoratul, adică să nu mai spunem ce credem noi că vor unii să audă.

Există o nemulțumire profundă în interiorul partidului față de conducerea actuală și ea nu este de ieri, de azi, ci de mai mult timp. Indiferent cât se va încerca să se ascundă adevărul, nu se va reuși. Corect este să avem o dezbatere în partid pe tema conducerii și a ideologiei, liberală de dreapta, așa cum scrie în statut. Problema noastră până acum referitor la ideologie a fost una de comportament pentru că am declarat că suntem liberali de dreapta și ne-am comportat de multe ori ca niște socialiști, a declarat Viorel Cataramă pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *