Skip to content
Politică

PNL, în flăcări. Se anunţă o şedinţă de BPN ca-n tabloide / EXCLUSIV SURSE

newsar.ro

Partidul Naţional Liberal (PNL) este în flăcări după recentul eşec electoral, urmat de demisia preşedintelui Alina Gorghiu. Se anunţă o şedinţă de Birou Politic Naţional (BPN) ca în tabloide.

După cum aţi aflat deja, şedinţa BPN al PNL va începe mâine (marţi) la ora 12. Într-un asemenea context inflamabil precum cel sus-amintit, putem uşor anticipa că va fi o şedinţă de tabloid, în care toţi fruntaşii liberali care şi-au măcinat în ei supărările vor avea ocazia să le strige în gura mare.

CITIŢI ŞI: Disperarea din PNL atinge cote nemaiîntâlnite: Ne distrugem prin noi înșine!

Deja au apărut nemulţumiri referitoare la urmaşa Alinei Gorghiu (am numit-o pe Raluca Turcan), cea mai notabilă voce fiind cea a colegului ei de Cameră a Deputaţilor, Daniel Zamfir.

CITIŢI ŞI: UPDATE / PNL, din lac în puț. Raluca Turcan, omul omului lui Băsescu, la președinția PNL

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, propunerea Alinei Gorghiu pentru interimatul la şefia PNL este total în afara Statutului formaţiunii politice. De ce spunem că preşedintele demisionar arată că nu cunoaşte prevederile legii interne? Simplu: deoarece Turcan este doar vicepreşedinte al PNL; or, Statutul te obligă să fii deja prim-vicepreşedinte, chiar şi pentru interimatul de la vârf.

CITIŢI ŞI: Robu, propunere dură: Dizolvarea întregului BPN!

Dar cireaşa de pe tort abia acum vine: lovitura de partid propusă de către primarul Timişoarei, Nicolae Robu (despre care puteţi citi în linkul de mai sus), şi susţinută chiar de Gorghiu (ne referim la dizolvarea BPN) va fi întâmpinată, din partea multor preşedinţi de filiale, cu refuzul de a demisiona, susţin sursele PSnews.ro.

Acestea fiind spuse, mâine se pregăteşte o şedinţă cu cuţitele pe masă, în care agăţatul de scaun al actualei conduceri va fi în văzul lumii, fără niciun fel de poleială retorică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *