Skip to content
Politică

PNL încălzește un nume greu pentru postul de viceguvernator al BNR / SURSE

republica.ro

Partidul Național Liberal (PNL) încălzește un nume greu pentru postul de viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR).

Partidul Social Democrat (PSD) va renunţa la postul de viceguvernator BNR (vacantat ca urmare a demisiei liberalului Bogdan Olteanu) şi îl va ceda PNL, potrivit algoritmului existent. Funcția este deja vizată de către deputatul liberal Eugen Nicolăescu (vicelider de grup în Cameră), au declarat joi surse din conducerea PSD pentru Mediafax.

" "
" "

Sursele citate au arătat că la nivelul PSD s-a decis respectarea algoritmului existent, potrivit căruia postul de viceguvernator BNR revine PNL, urmând a fi ocupat tot de către un liberal după demisia lui Olteanu.

Aceleaşi surse au arătat că momentan cel care îşi doreşte să preia acest post de viceguvernator BNR ar fi deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

Acest punct de vedere reprezintă o răsturnare de situaţie, în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea declara, la începutul lunii martie, că funcţiile de viceguvernator BNR şi de preşedinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a stabili cine va fi propus pentru a le ocupa.

Întrebat, la acel moment, dacă pentru funcţia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coaliţiei de guvernare, Dragnea a răspuns: „Eu aşa cred că ar trebui să fie”.

Ulterior, au apărut informaţii pe surse potrivit cărora PSD îl va propune pe economistul Cristian Socol pentru funcţia de viceguvernator.

Redacția PSnews.ro a luat legătura joi după-amiază cu deputatul PNL Eugen Nicolăescu pe această temă, dar fostul ministru al Sănătății a refuzat să comenteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *