Skip to content
Politică

PNL insistă pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă. Ionuț Stroe: Este principalul instrument pentru a prioritiza vaccinarea

Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a pledat pentru adoptarea proiectului privind obligativitatea certificatului verde și spune că acesta este „gândit ca o măsură pentru a prioritiza vaccinarea” și este singura soluție medicală care funcționează”.

„E o foarte mare diferență între a fi la guvernare și a fi în opoziție, pentru că în opoziție îți permiți o anumită lejeritate în a critica și a aduce fel de fel de acuze Guvernului”, a adăugat liberalul, marți, la B1, în ceea ce a fost cel mai probabil o critică voalată la adresa PSD.

Proiectul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respins de Senat și se află la Camera Deputaților, însă noul ministru al Sănătății, deputatul PSD Alexandru Rafila, a propus în coaliție o nouă formă de propunere legislativă.

„Dacă vrem să avem într-adevăr o măsură cât se poate de limpede, clară și bine intenționată, trebuie să ne întoarcem la certificatul verde, care este principalul instrument pentru a proteja sănătatea publică și pentru a prioritiza vaccinarea”, a declarat deputatul.

El susține că adoptarea proiectului a trenat „dintr-o anumită lipsă de asumare și de a lua niște decizii curajoase”.

„Noi, liberalii, am spus încă de acum aproape două luni că avem nevoie de un certificat verde, unul care să nu lase niciun fel de portițe, unul care să fie fără dubiu și care să protejeze sănătatea publică. E o foarte mare diferență între a fi la guvernare și a fi în opoziție, pentru că în opoziție îți permiți o anumită lejeritate în a critica și a aduce fel de fel de acuze Guvernului. Acum ești la guvernare, de aceea trebuie să ne asumăm în primul rând luarea unei decizii. Certificatul verde este gândit ca o măsură pentru a prioritiza vaccinarea, nu trebuie să ne ascundem de acest lucru, este singura soluție medicală care funcționează. Certificatul verde este despre vaccinare, în primul rând. Nu este vorba despre a lăsa și a veni în fiecare zi cu câte o idee despre ce ar mai putea intra în acest certificat și cam cât de jos am putea să coborâm limita de siguranță în legătură cu sănătate publică”, a adăugat Ionuț Stroe.

PNL, a continuat el, consideră că în momentul de față „ar trebui să fim foarte fermi și foarte rapizi”.

„Dacă avem o formă a acestui certificat verde, trebuie să o promovăm. Dacă introducem un certificat cum spunea domnul ministru Rafila, valabil cu 1 februarie, perioada de acomodare pe care a invocat-o și o tot aduce în dezbatere publică poate începe chiar acum, este absolut suficient timp pentru lucrul acesta o lună și jumătate. Nu trebuie să mai așteptăm pentru această decizie, cum, la fel, pentru a acomoda până atunci, fix 1 februarie, populația e suficient timp. Certificatul verde poate fi adoptat”, a adăugat Ionuț Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *