Skip to content
Politică

PNL intenționează să îl revoce pe Dragnea din fruntea Camerei Deputaților

puterea.ro

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a dezvăluit miercuri că liberalii au iniţiat un proiect de  hotărâre a Parlamentului pentru revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Motivul invocat de aceştia este că Dragnea a încălcat Constituţia.

Ne-am bazat acest proiect de hotărâre pe două decizii anterioare ale CCR, care constată că preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat de către plen dacă sunt motive de încălcare a Constituţiei. PNL le-a identificat, le-a pus într-un proiect de hotărâre şi sperăm ca acest proiect va fi votat în Camera Deputaţilor. (…) Aşadar Liviu Dragnea poate fi revocat prin vot pe hotărârea Parlamentului depusă de PNL şi semnată de către toţi parlamentarii Opoziţiei”, a declarat în Parlament Raluca Turcan, citată de B1.ro.

În cazul în care propunerea liberalilor va fi respinsă, proiectul va fi depus la fiecare şedinţă.

Dacă propunerea va fi respinsă în Biroul permanent, atunci PNL va depune acest proiect de hotărâre la fiecare ședință de Birou permanent și la fiecare ședință de plen. În baza regulamentului Camerei Deputaților, președintele nu poate să conducă ședința în care se supune la vot proiectul de revocare”, a explicat liderul liberalilor.

Totodată, Raluca Turcan, a dezvăluit că PNL este într-un dialog permanent cu celelalte partide din opoziţie, pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *