Skip to content
Politică

PNL intră la rupere: a atacat la CCR o mutare a lui Dragnea împotriva unui mare dușman

facebook.com

Partidul Național Liberal (PNL) intră la rupere: a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) o mutare a președintelui Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, împotriva unui mare dușman al acestuia.

PNL a sesizat marti Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura cu hotararea Parlamentului de a infiinta Comisia parlamentara de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru verificarea posibilei implicari a Serviciului de Protectie si Paza în activități ce îi depășesc atribuțiile, scrie Ziare.com. Amintim că SPP este condus de către Lucian Pahonțu, unul dintre principalii dușmani ai lui Dragnea.

„Constituirea unei Comisii parlamentare de ancheta pentru verificarea posibilei implicari a Serviciului de protectie si Paza in activitatea unor partide politice si in activitatea unor lideri ai acestor partide este neconstitutionala si nelegala prin raportare la prevederile art. 1, 64 si 119 din Constitutie si ale art. 3 din Legea nr. 191/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza”, se arata in sesizarea depusa la CCR.

Liberalii sustin ca exista deja o comisie a Parlamentului care controleaza activitatea Serviciului de Protectie si Paza si ca nu exista niciun motiv clar pentru a infiinta o noua comisie care sa aiba acelasi scop.

„Conform prevederilor art. 3 ale Legii nr. 191/1998 ‘Activitatea Serviciului de Protectie si Paza este organizata si coordonata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si este controlata de Parlament, prin comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala’.

Asadar, in conformitate cu legea, Parlamentul are o Comisie care controleaza activitatea Serviciului de Protectie si Paza. Nu exista nicio ratiune pentru care Parlamentul ar constitui o alta comisie speciala care sa desfasoare activitatea unei comisii permanente a Parlamentului care are exact aceeasi menire.

Mai mult, s-ar crea o slabire a rolului pe care il au comisiile permanente ale Parlamentului in sensul ca, neavandu-se incredere in activitatea lor, Parlamentul isi creeaza doua randuri de comisii care sa desfasoare aceeasi activitate – o comisie permanenta si o comisie speciala de ancheta”, se mai arata in solicitarea de neconstitutionalitate depusa de parlamentarii PNL marti.

Parlamentarii PNL adauga ca infiintarea comisiei de ancheta constituie separatia puterilor in stat si ca incalca prevederile Constitutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *