Skip to content
Puterea Știrilor Video

”PNL își dorește ca această coaliție să continue”. Nelu Tătaru speră într-un acord cu USRPLUS la ședința de marți

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, fostul ministru al Sănătății, deputatul PNL Nelu Tătaru, a declarat că în acest moment liberalii își doresc o bună funcționarea a coaliției de guvernare, susținând că alianța va continua în aceeași formulă.

„În coaliția de guvernare suntem trei partide, avem o majoritate în Parlament și evident că cele trei partide au gândurile lor, au stilul lor de a se manifesta. Cred că momentul demiterii ministrului Sănătății a fost o încercare pentru coaliție și eu sper ca în această după-amiază să îl rezolvăm. PNL își dorește ca această coaliție să continue, să fie stabilă, și așteptăm o propunere de ministru al Sănătății de la alianța USRPLUS.

" "
" "

La negocierile de astăzi, PNL a mers cu un mandat prin care Florin Cîțu să rămână premier și așteptăm o propunere de ministru al Sănătății din partea USRPLUS”, spune Nelu Tătaru.

Liderii coaliției de guvernare au avut, luni seară, o întâlnire care a durat mai bine de 4 ore și care nu s-a lăsat cu un deznodământ clar, motiv pentru care se vor reuni într-o nouă ședință marți după-amiază.

Cei din USRPLUS au venit la negocieri cu două solicitări clare: de a-l schimba pe Florin Cîțu de la șefia Guvernului și de a introduce un amendament în protocolul coaliției de guvernare, potrivit căruia schimbarea unui ministru să poată fi făcută doar cu acordul liderului partidului din care ministrul respectiv face parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *