Skip to content
Politică Video

PNL, lovitură de imagine. Gen. dr. Sîrbu își devoalează planurile în Argeș EXCLUSIV

Invitatul celei mai recente ediții a interviurilor PSnews VIDEO este generalul dr. Ioan Sîrbu, candidat la Camera Deputaților pe lista Partidului Național Liberal Argeș.

Medicul a prezentat motivele pentru care a ales să facă pasul spre Parlament, în condițiile în care vine dintr-un domeniu diferit de cel al politicului:

„În primul rând, tot timpul cât am activat ca un medic militar, eu am gândit și am trăit ca un liberal. Însă, cum spuneam, profesia mea este una liberală și mi-am doit să fac acest pas, întrucât n-am vrut să stau tot timpul pe margine, să mă lamentez că aia nu merge, că cealaltă nu merge. Dacă până acum, cât am fost medic militar, nu am putut să fac lucrul acesta, odată cu trecerea în rezervă, conform legii în vigoare, adică la limită de vârstă, am gândit să fac acest pas și să întorc țării mele (v-o spun nicidecum formal) ceea ce eu am primit de la ea: instrucție. Și experiența mea vreau s-o ofer, s-o dăruiesc, astfel încât, cel puțin în domeniul medical,  făcând lucruri și încercând să îndrept lucrurile pe care eu le-am constatat, acest sector care până la urmă merită orice efort din partea tuturor și a politicienilor și al societății. În întregul său, merită pentru că fiecare dintre noi știm că Sănătatea este și rămâne bunul cel mai de preț al fiecăruia dintre noi”a declarat medicul.

Întrebat dacă accederea în lumea politică reprezintă o renunțare la domeniile care i-au adus notorietate și beneficii, dr. Ioan Sîrbu a explicat:

„Evident că m-am gândit la asta și când am luat decizia, dar niciun moment nu m-am gândit și nici nu mă gândesc ca, în situația în care voi fi ales deputat, să renunț la ceea ce îmi este mie mai drag pe lumea asta. Practic, profesia mea este tot ceea ce am mai bun în mine. Sub nicio formă n-am să fac asta, pentru că, odată cu trecerea în rezervă, eu mi-am construit viitorul profesional, îmi desfășor activitatea într-o clinică privată și activez. Acolo este locul unde eu îmi manifest microbul profesional. (…) Dar nu o să-mi întrerupt activitatea, nu o să am sincope. (…) Prioritar pentru mine rămâne profesia, însă știu că pot să aduc un plus de valoare politicii sanitare din România. Experiența mea de până acum, instituțiile pe care le-am condus din punct de vedere managerial îmi dau posibilitatea să pot să îndrept lucuri la nivelul întregului sistem sanitar, lucruri pe care eu le-am găsit ca nefirești și care m-au îngrădit în demersurile mele de a încerca să schimb lucrurile”, a afirmat Ioan Sîrbu.

Mai mult, generalul și-a prezentat obiectivele din Argeș, subliniind aspectele din domeniul sanitar pe care vrea să le schimbe, odată ajuns în Parlament:

„În primul rând, o să mă concentrez pe a schimba politicile de Sănătate. Din pozițiile pe care eu le-am avut până acum, nu am putut să fac lucrul acesta. Eram dependenți cu toții de politicieni. Eu, mai întâi și mai întâi, m-am călit la locul faptei. Eu vin de pe front, din practica medicală. Eu am fost implicat tot timpul. (…)

Intervenția mea, contribuția mea pe care Partidul Național Liberal mi-a încredințiat-o, alături de ceilalți medici (după  cum știți, în echipa noastră e și domnul academician Leon Dănăilă și mai sunt și alți medici) împreună, eu sunt convins că vom reuși să punem la punct sistemul medical. Eu mi-am asumat acest rol, să mă ocup, în primul și primul rând de asistența medicală rurală. Pentru asta, în proiectele noastre, în proiectul PNL, după cum bine știți, a fost făcut public, conceptul înființării Casa Medicului, ca instituție. Sigur, este și casa medicului, că și el trebuie să trăiască și este bine să trăiască în mijlocul comunității, să aibă condiții civilizate, atractive, să rămână acolo. Altiminteri, vine din când în când, așa cum se întâmplă în foarte multe din situațiile și comunele țării. În sfârșit, tot în acest concept al Casei Medicului trebuie să se regăsească un microlaborator în care medicul să poată să facă în condiții rapide și imediate cel puțin o hemogramă, o numărătoare de trombocite, de leucocite, ca să poată să își dea seama dacă pacientul e într-o stare iminentă, iar lucrul acesta nu îl poți face decât printr-o homogramă care, rapid, în două minute, ea poate fi procesată. Aici trebuie să se regăsească o sală de consultații cums e cuvine, un cabinet de consultații care trebuie să aibă cel puțin un ecograf (suntem în 2016!). Apoi, trebuie să existe un defibrilator, un EKG”, a spus generalul.

Întrebat de jurnalistul Dan Bucura dacă PNL va găsi resursa necesară în vederea rezolvării acestor probleme din Sănătate, în condițiile în care până acum nu s-au putut face aceste injecții de capital de rigoare, dr. IoanSîrbu a răspuns: „Da, fără discuție. Noi le-am discutat în cadrul partidului, dacă nu constatam că există acetse pârghii financiare, nu le-am fi prins în program. Cele 900 de case, de instituții se regăsesc în programul de guvernare. (…) Eu mă voi referi, în primul rând, la ceea ce putem face în mod imediat, ca oamenii să simtă un pic de respect și nu neapărat compasiune, respect”.

Puteți urmări, mai jos, declarațiile generalului dr. Ioan Sîrbu de la începutul filmării până la momentul 31:00:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *