Skip to content
Politică

PNL mai „câștigă” un europarlamentar la Bruxelles: cine este liberalul care a înlocuit-o pe Adina Vălean

360 news

România are un nou membru în Parlamentul European. Vlad Nistor a înlocuit-o, la începutul lunii decembrie, pe Adina Vălean în calitate de membru al Parlamentului European, după ce aceasta a devenit membru al Comisiei Europene, instalată în funcție la 1 decembrie 2019.

”Dubravka Suica, Adina Vălean și Nicolas Schmidt au fost numiți membri ai Comisiei Europene, iar posturile lor au rămas vacante. Începând cu 1 decembrie 2019. Autoritățile competente din România m-au informat că domnul Gheorghe Vlad Nistor a fost ales eurodeputat, înlocuind-o pe doamna Adina Ioana Vălean începând cu data de 2 decembrie 2019”, a anunțat David Sassoli, președintele Parlamentului European, în debutul sesiunii plenare de miercuri de la Bruxelles.

Amintim că Vlad Nistor a candidat la alegerile europene din 26 mai 2019 pe listele PNL, regăsindu-se pe poziția a 11-a.

Vlad Nistor este profesor universitar, la Facultatea de Istorie a Universității din București. A fost Decan al Facultății de Istorie  între 2004 și 2012 și președinte al Senatului Universității din București (2011-2015). A fost deputat între anii 2012 și 2016. Este Vicepreședinte al PNL pentru politică externă, apărare și securitate națională.

Totodată, Vlad Nistor a fost director general al Institutului Diplomatic Român, din 2005. În perioada 1998-2000, în mandatul lui Emil Constantinescu, a fost consilier de stat la Președinția României. Este membru în Consiliul Științific al asociației New Strategy Center.

Delegația română din grupul PPE din Parlamentul European, formată din zece eurodeputați PNL, doi de la PMP și doi de la UDMR, este a treia cea mai mare delegație națională din cadrul grupului popularilor europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *