Skip to content
Politică

PNL negociază cu 5 afaceriști pentru alegeri. Doi lideri, pe făraș EXCLUSIV

inpolitics.ro

Partidul Național Liberal negociază, în prezent, cu 5 oameni de afaceri, pe care urmează să-i includă pe listele pentru alegerile parlamentare din decembrie. În același context, se pare că doi lideri ai PNL sunt pe făraș.

Surse politice au declarat, joi, pentru PSnews.ro, că PNL urmărește să facă o mișcare strategică de imagine și să îi includă pe cei cinci oameni de afaceri pe listele organizației din București.

Explicația trebuie căutată în eșecul liberalilor de a negocia cu tehnocrații, guvernanții lui Dacian Cioloș optând pentru USR – partidul lui Nicușor Dan. În acest context arid, PNL se uită către zona de business, făcând oferte de posturi parlamentare sigure pentru mai mulți oameni de afaceri importanți.

Iar acum urmează partea nevralgică: din informațiile PSnews.ro, se pare că mulți dintre liderii de filiale din București nu se vor regăsi pe liste pe locuri eligibile. Și dăm și nume, întrucât am aflat că, printre cei carotați, s-ar afla atât vicepreședintele Mihai Voicu, cât și prim-vicepreședintele Anca Boagiu, care nu vor mai prinde locuri în Parlament.

Dar cea mai interesantă mișcare vine, aparent, din partea co-președintelui PNL Alina Gorghiu, care – spun sursele noastre – va opta pentru primul loc în județul Argeș.

În acest fel, împingând la înaintare oameni de afaceri, liderii din conducerea centrală a partidului nu își vor asuma un scor slab pe București, plasând responsabilitatea în zona candidaților.

Iar de aici pornesc două ipoteze legitime: este interesant de văzut nu atât dacă afaceriștii vor accepta oferta PNL (niciunul nu a dat vreun răspuns ferm până acum), cât, mai ales, dacă vor candida ca membri ai Partidului Național Liberal sau ca simpli „independenți” susținuți de către formațiune. Pentru că, în al doilea scenariu, oamenii Alinei Gorghiu și ai lui Vasile Blaga vor putea juca o carte esențială: aceea de a pasa responsabilitatea asupra oamenilor de afaceri, în caz de eșec electoral – capii liberali vor marșa pe ideea că, de fapt, înfrângerea nu a fost a PNL-ului, ci a afaceriștilor care s-au aventurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *