Skip to content
Politică

PNL negociază cu restul Opoziției noul candidat pentru AEP, după retragerea lui Mircea Drăghici

De asemenea, i-am mandatat pe liderii celor două grupuri din Cameră şi din Senat să caute susţinere, după identificarea unui candidat credibil, care să constituie o garanţie privind respectarea legii şi corectitudinea derulării procesului electoral în România, să caute sprijin şi la alte formaţiuni politice, altele decât PSD, respectiv la ALDE, UDMR, grupul minorităţilor sau la parlamentarii PSD individuali care nu vor sprijinii propunerea lui Dragnea. Am atacat din primul moment propunerea formulată de Dragnea în numele lui Drăghici. Iată că au fost obligaţi să retragă această propunere. Nu ne bucurăm, în schimb, foarte tare, ştiţi vorba românească – «scapi de dracu, dai de tasu»”, a adăugat Orban.
„Candidatura secretarului general al AEP, care este un ultra taliban PSD-ist, un om a cărui activitate în Autoritatea Electorală Permanentă l-a consacrat ca o slugă credincioasă a lui Liviu Dragnea şi de un om care nu ţine cont deloc de prevederile legale, îl fac un candidat şi mai prost decât Drăghici”, a mai spus liderul PNL.
El a precizat că liberalii sunt categoric împotriva oricărui candidat propus de Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pentru fraudă electorală în Referendum. Dragnea este ultimul om care să  poată propune un om pentru preşedinţia Autorităţii Electorale Permanente, care să ofere cetăţenilor români garanţia minimă a unei corectitudini a procesului electoral în următorii doi ani în care vom avea patru rânduri de alegeri”, a mai declarat liderul PNL, citat de News.ro
Întrebat cu ce propunere va merge PNL la această întâlnire cu celelalte partide din opoziţie, Ludovic Orban a răspuns: „Noi avem o propunere, aş prefera să nu fac publică această propunere pentru că, evident, pentru a reuşii coagularea opoziţiei în susţinerea unui singur candidat este posibil nevoie să să negociem. Important este să susţinem, de comun acord, un candidat comun”.
Trezorierul PSD Mircea Drăghici a reunţat la nominalizarea pentru conducerea AEP, a anunţat luni liderul PSD Liviu Dragnea.
Dragnea a spus că Drăghici s-a retras din cursa pentru  AEP şi va coordona campaniile electorale PSD în următorii doi ani.
Propunerea PSD pentru acest post este Constantin Mituleţu Buică, în prezent secretar general al AEP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *