Skip to content
Politică

PNL, nou atac la adresa miniștrilor PSD: „Sunt principalii vinovaţi”

rador.ro

Partidul Național Liberal aduce acuzații grave pentru doi miniștri ai Cabinetului Dăncilă. Florin Roman, deputat  vicepreședinte al PNL, a declarat luni  despre moțiunea simplă pe Sănătate decisă de Biroul Executiv că le vizează pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății și pe Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii.

Conform Agerpres, cei doi miniștri menționați sunt vinovați pentru „haosul” creat cu sistemul de salarizare din Sănătate.

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a luat astăzi decizia ca PNL să depună o moţiune simplă la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Sănătăţii, doamna Pintea. Nu o vom uita nici pe doamna Olguţa Vasilescu, întrucât noi considerăm că cei doi miniştri sunt principalii vinovaţi pentru punerea în pericol a vieţii pacienţilor din spitale, pentru haosul în sistemul de salarizare, pentru dezastrul în aprovizionarea cu medicamente”, a spus Florin Roman, luni, la finalul BEx al PNL.

Deputatul a mai adăugat că cei doi miniștri încearcă să arunce vina pe managerii spitalelor, însă aceștia nu sunt responsabili pentru legea salarizării și pentru regulamentul de sporuri. Acesta a prezentat fluturași de salariu primiți de la diverși angajați din sectorul sanitar, fluturași care confirmă scăderea veniturilor acestora.

„Continuă să ne vină fluturaşi de la oameni, sunt pierderi evidente şi o să vă dau un exemplu, spun eu, concludent. La nivelul Spitalului Judeţean Alba unde sunt 1.400 de salariaţi, 400 au câştigat la salariu şi sunt fericiţi, o mie au pierdut la salariu şi sunt total nefericiţi„, a adăugat Roman.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat și el faptul că moțiunea urmează să fie anunțată în această săptămână pentru a putea fi dezbătută în Camera Deputaților săptămâna viitoare.

„Vom încerca să anunţăm în plen săptămâna aceasta, pentru ca săptămâna viitoare să putem să depunem, dar îi solicităm şi premierului Dăncilă să iniţieze demersul de demitere a acestor două ministrese, care sunt responsabile pentru dezastrul care a fost provocat în sistemul de salarizare şi acum în sistemul de salarizare din Sănătate”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *