Skip to content
Politică

PNL: Noua lege a educaţiei aduce un grad mai mare de transparenţă în procedurile decizionale din forurile de conducere ale universităţilor

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

PNL transmis, vineri, că moua lege a educaţiei aduce un grad mai mare de transparenţă în procedurile decizionale din forurile de conducere ale universităţilor, pentru că deciziile forurilor de conducere vor fi postate pe site-urile instituţiilor.

„Noua lege a educaţiei aduce un grad mai mare de transparenţă în procedurile decizionale din forurile de conducere ale universităţilor. Sunt vizate hotărârile de senat, ale comisiilor de administraţie, ale comisiilor de etică şi chiar până la nivelul consiliilor facultăţilor. Toate acestea vor fi considerate acte de interes public şi vor fi postate pe site-urile instituţiilor de învăţământ”, a transmis, vineri, PNL, potrivit news.ro.

Sursa citată a precizat că rectorii vor întocmi de acum un raport anual de activitate, care va conţine şi o prezentare a stării în care se găseşte universitatea în momentul respectiv.

„Acest document administrativ va avea un caracter public şi va respecta aceleaşi reguli precum hotărârile conducerii”, a mai transmis formaţiunea.

Potrivit PNL, centrarea învăţământului superior pe studenţi este un element central al legii educaţiei din mediul universitar.

„Astfel, reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti vor fi incluşi în procesele de decizie de la vârful universităţilor, ca principali beneficiari ai procesului de învăţământ”, au mai transmis liberalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *