Skip to content
Politică

PNL nu doreşte să se pună în pericol stabilitatea economică, se anunță de la vârful partidului. Vot pentru o guvernare cu PSD

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că în programul de guvernare nu vor exista propuneri populiste, imposibil de pus în practică, şi că trasează condiţiile pe care trebuie să le aibă în vedere cei care doresc să vină alături de liberali în viitoarea guvernare. Decizia PNL pentru negocierile privind viitorul guvern va fi luată în BPN.

„Priorităţile rămân salvarea vieţilor românilor şi menţinerea ritmului de creştere economică. PNL nu renunţă la misiunea asumată în programul de guvernare, de a reforma România. Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste, imposibil de pus în practică în condiţiile actuale.

Cei care doresc să vină alături de noi la guvernare să aibă în vedere că: PNL nu doreşte să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală şi este exclus să introducem impozite şi taxe noi; PNRR trebuie să rămână aşa cum a fost aprobat; Planul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny» trebuie să fie implementat pentru că există deja solicitări de la primari din toate partidele politice; referitor la Justiţie, nu avem voie să facem paşi înapoi. Viitoarea coaliţie trebuie să închidă MCV; mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării şi a administraţiei publice; ne interesează ceea ce putem livra pentru populaţie, programul de guvernare, obiectivele, nu oameni şi funcţii”, a scris Alina Gorghiu, luni, pe Facebook.

Amintim că Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, luni, începând cu ora 19,00, la sediul central al partidului, urmând să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *