Skip to content
Politică

PNL nu e de acord cu impozitarea progresivă propusă de PSD. Gheorghe Falcă: Cota unică nu poate fi schimbată

PSNews

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a declarat, marți, că trebuie menținută cota unică de impozitare, însă admite că într-o coaliție de guvernare lucrurile se negociază.

După ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reluat retorica privind eliminarea cotei unice de impozitare și înlocuirea ei cu impozitarea progresivă, mulți liberali au spus că trebuie să rămână neschimbată cota unică, scrie antena3.ro.

„Nu cred că vom renunța la cota unică de impozitare, dar niciodată nu se știe ceea ce se poate discuta la nivelul Ministerului de Finanțe și la ceea ce înseamnă sistemele de impozitare cumulate, atunci când vorbim de impozitul pe proprietate, impozitul pe venit, impozitul pe circulația mărfurilor, pentru că sunt cele trei mari impozite globale, mai ales că avem obligația să facem prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, adică prin planurile naționale de redresare și reziliență reforma administrației, reforma salarizării și reforma pensiilor”.

Întrebat dacă menținerea cotei unice de impozitare este o dorință personală sau o poziție a PNL, vicepreședintele formațiunii a răspuns: „E o solicitare a PNL-ului pentru a menține cota unică, dar evident, astăzi suntem în coaliție și întotdeauna coalițiile își negociază punctele de vedere și găsesc o zonă de compromis. Dar eu cred că până în acest moment, cota unică nu poate să fie schimbată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *