Skip to content
Politică

PNL nu-l vede cu ochi buni pe „tehnocratul” Cioloş, dar nu crâcneşte în faţa lui Iohannis / EXCLUSIV SURSE

PNL nu-l vede cu ochi buni pe „tehnocratul” premier Dacian Cioloş, dar nu crâcneşte în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Surse liberale au declarat, joi, pentru PSnews.ro, că deja au apărut nemulţumiri în partid, dar că nimeni nu are curajul să mişte în front când Iohannis bate cu pumnul în masă.

„Unele cârâieli, hârâieli şi mârâieli au apărut. Unii s-au aşteptat ca să mai fie câte o excepţie în Guvern, să mai intre un politician ca ministru. Din păcate, se pare că n-o să fie nicio excepţie: toţi vor fi cu CV tehnocrat. Alţii se aşteaptă ca pe eşalonul 2 sau 3 să fie numiri ceva mai politice. Din câte se pare, n-o să fie; numai dacă nu cumva vorbim de cine ştie ce hiper-mega-ultraspecialişti, încât să nu poţi fără ei. Oricum, decizia este deja stabilită: noi, PNL, vom vota Guvernul. Mai degrabă am fi cochetat cu varianta unui premier tehnocrat, dar guvern de politicieni sau parţial de politicieni, parţial de tehnocraţi. Dar asta e – aşa au fost evenimentele, aşa a fost decizia… E o decizie care a fost însuşită de PNL”, ne-au spus sursele politice.

În ceea ce priveşte alternativa la Cătălin Predoiu ca posibil premier, sursele citate ne-au spus că nu exista altă variantă, fiindcă deja vechii PNL-işti bătuseră palma cu foştii PDL-işti.

„Nu aveam o variantă. Nu că nu existau oameni, dar nu s-a pus în discuţie o altă variantă. În rest, şi despre Cioloş, şi despre Predoiu, avem opinii, speranţe, mulţumiri, dezamăgiri – astea sunt stări normale. Dar poziţia PNL va fi de a susţine Guvernul Cioloş. N-avem nici cea mai mică emoţie că nu va trece. Nu e o experienţă simplă – va fi destul de complex ca un Guvern pur tehnocrat să relaţioneze cu Parlamentul. Nu e simplu nici pentru un Guvern majoritar. Cea mai bună soluţie ar fi fost alegerile anticipate, dar aţi văzut că există blocajul acela constituţional”, au comentat liberalii, dezamăgiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *