Skip to content
Politică

PNL nu vrea amânarea alegerilor. Daniel Fenechiu: ”Sunt doar interese politicianiste care vizează erodarea imaginii Guvernului”

PS News
" "

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat pentru PS NEWS că liberalii nu sunt de acord cu amânarea alegerilor parlamentare pentru martie 2021, considerând că PSD, ALDE și PRO România, partide care susțin acest proiect, au ”interese politicianiste, care vizează erodarea imaginii Guvernului”.

„ Partidul Național Liberal susține data alegerilor parlamentare pe 6 decembrie, deși PSD,  ALDE și PRO România își doresc o amânare.

" "
" "

Cred că prelungirea alegerilor are doar interese politicianiste și vizează doar erodarea imaginii Guvernului. Nu cred că este un proiect de lege pentru români, pentru că nu avem nicio garanție că peste 3 luni situația pandemică va fi mai bună sau va fi mai rea.

Eu cred că în acest moment suntem într-o procedură electorală, într-un calendar electoral, Guvernul a stabilit data alegerilor și în acest moment nu există niciun act normativ care să spună altceva”, a spus Daniel Fenechiu.

Liberalul susține că pandemia poate fi ținută sub control, iar alegerile trebuie organizate la termen, pe 6 decembrie.

„Dacă am ajunge la o situație complicată ar trebui luate măsuri fără discuție, dar din informațiile publice care există în momentul de față și din pozițiile ministrului Sănătății și respectiv DSP-ului, nu rezultă că situația ar urma să se deterioreze. Abia atunci vom putea vorbi de măsuri punctuale luate acolo unde există focare. Pandemia poate fi ținută sub control și procesul electoral poate avea loc. Avem o problemă că actualul Parlament și-ar termina mandatul pe data de 20 decembrie, iar pentru a prelungi mandatul Parlamentului ar trebui declarată stare de urgență, iar eu nu cred că românii vor o stare de urgență”, atrage atenția Daniel Fenechiu.

Deputatul independent Adrian Dohotaru, cel care a depus proiectul de amânarea a alegerilor, a explicat la Antena3 că în decembrie o parte din societate riscă să se îmbolnăvească, în contextul crizei COVID-19.

Din punctul meu de vedere, sănătatea cetățenilor prevalează și tocmai pentru că aceste alegeri sunt relevante și trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru ele am propus data de 14 martie, într-un context în care aproape 100 de state au amânat data alegerilor de-a lungul pandemiei. Eu m-am consultat cu epidemiologi, am discutat cu cetățeni și există această temere, motiv pentru care am venit cu acest proiect legislativ”, a spus Dohotaru la Antena3.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *