Skip to content
Politică

PNL pârâie. Punctele în care stă să facă implozie EXCLUSIV

ziarulincomod.ro

Odată ce crește presiunea pe procedura de definitivare a listelor pentru parlamentare și se închide selecția candidaților, în interiorul Partidului Național Liberal există mai multe zone care stau să facă implozie.

În momentul de față, acestea sunt gestionate, din punct de vedere al comunicării publice, dar, în clipa în care se va definitiva procedura de desemnare a candidaților, zonele cu probleme se vor transforma în adevărate scandaluri de presă.

Redacția PSnews.ro vă prezintă, în cele ce urmează, doar câteva exemple care au generat ample controverse printre liberali.

Astfel, în județul Cluj, filiala pierde, liberalii clujeni primind ordin să-i facă loc pe listele pentru Camera Deputaților co-președintelui TNL Sorin Moldovan, membru în organizația Oradea, despre care presa a scris că ar fi nepotul lui Vasile Blaga.

Însă, contactat de reporterul Psnews.ro, Sorin Moldovan a declarat: ”Nu sunt niciun nepot. Nu am niciun grad de rudenie cu domnul Blaga. Așa a scris, la un moment dat, un ziar, când am candidat la Organizația de Studenți (în 2008, parcă) și, de atunci, alte publicații au tot preluat știrea aceasta falsă. De altfel, și eu, și domnul Blaga am dezmințit public lucrul acesta de nenumărate ori, însă în 2012 un ziar din Vaslui a scris că «aș fi confirmat» – lucru fals. Am o vechime de 12 ani în partid și am trecut, treptat, prin organizația de studenți, apoi de tineret”.

Tânărul Sorin Moldovan este fiul unui afacerist influent din Oradea și are toate șansele să figureze în cărți pentru un loc pe listele la Camera Deputaților în cursa electorală din această iarnă. Proaspătul politician este cunoscut în Bihor datorită propriului tată, Petrică, un afacerist abonat la contracte cu statul, după cum relata jurnalistul Silviu Mănăstire în 2013, citat de realitatea.net.

Nici la Constanța situația nu este prea roz, unde vechea gardă încearcă să dea un asalt mediatic pentru a-și recupera locurile pe listă, ocupate acum de tineri fără pete pe CV.

Probleme mari pentru liberali sunt și la Vaslui, unde un întreg scandal a fost declanșat de către deputatul PNL Florin Ciurariu, fost președinte și, apoi, co-președinte al organizației județene, care a contestat modul în care senatorul Dan Marian, actualul lider al filialei, a făcut listele pentru alegerile parlamentare.

Mai mult, potrivit lui Ciurariu, dezbaterile interne pe tema candidaturilor ar fi fost viciate, iar votul – condiţionat.

Același Florin Ciurariu a declarat că liberalii trebuie să fie atenţi cu numele care se regăsesc pe această listă, deoarece electoratul fidel partidului sancţionează prin neparticiparea la vot prezenţa în calitate de candidați a unor persoane nepotrivite. Totodată, deputatul contestă faptul că, deși și-a depus candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul României, aceasta nici nu a fost votată, potrivit Evz.ro

Acestea sunt doar câteva exemple care anunță o adevărată furtună de scandaluri și acțiuni acide printre liberali.

În traducere liberă: situaţia riscă să devină una catastrofală pentru PNL. Mai grav: vă dați seama cam care ar fi atmosfera în filialele din localitățile mici (unde toți se cunosc între ei), în condițiile în care organizațiile importante sunt deja ciuruite de scandaluri precum cele menționate mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *