PNL – partidul erodat cel mai mult de guvernare: „Votantul liberal nu vrea să fie aliat cu PSD”

Daniel Ciungu PNL, la Puterea Știrilor

Invitat în studioul Puterea Știrilor, liberalul Daniel Ciungu, consilier PNL Sector 1, a comentat rezultatele ultimului sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS).

În sondajul menționat, cea mai mare schimbare este creșterea de 3% înregistrată de AUR. PSD și PNL se mențin în marja de eroare, având majoritatea și într-un ipotetic viitor Parlament. După mandatul lui Nicolae Ciucă, PNL a pierdut aproximativ cinci procente în intenția de vot, în timp ce Marcel Ciolacu și-a început mandatul de premieru cu un PSD la 31%.

„Într-adevăr, votantul liberal clasic n-ar vrea să fie aliat cu socialiștii, iar această alianță cu PSD pe noi ne-a erodat”, a explicat liberalul Daniel Ciungu, la Puterea Știrilor.

„Cifrele momentului! Tocmai asta sunt: ale momentului, și ar fi mai multe lucruri aici la care trebuie să ne uităm. În primul rând, cred eu, din punct de vedere ideologic, deși poate unii spun că n-ar conta, cred că a fost o perioadă în care n-a contat asta, dar iată că acum ne întoarcem din nou într-un loc în care oamenii au nevoie de niște definiții mai clare, adică și de o ideologie de stânga, de dreapta, de centru, acum avem extrema dreapta ș.a.md.d.

În Austria, de exemplu, avem diferite orașe în care comuniștii, extrema stângă, au început să câștige orașe, lucruri care n-au mai fost pe-acolo de ceva vreme. Dar ne uităm la România, la faptul că avem o coaliție puternică în momentul de față, în care avem împreună cel mai mare partid de stânga și cel mai partid de dreapta. În mod natural, acest lucru ne va eroda mai ales pe noi, cei de dreapta, pentru că, într-adevăr, votantul liberal clasic nu vrea să fie aliat și n-ar vrea să fie aliat cu socialiștii. E un lucru normal pentru un votant liberal(…). Va conta foarte mult câți oameni vor veni într-adevăr la vot. Asta de fapt, cred eu, e o mare problemă a reprezentativității sau a lipsei de reprezentativitate în România. Cât de mulți oameni se duc la vot, asta contează foarte mult(…). Va conta pentru Partidul Național Liberal cel mai mult dacă reușim să ne ducem la capăt planurile, dacă reușim să ajutăm românii cât mai mult. Dacă, de exemplu, în orașele conduse de liberali, românii o duc mai bine, vor continua să voteze PNL. Este foarte simplu”, a declarat Daniel Ciungu, la Puterea Știrilor.

Ce scor își propune PNL în 2024

„Bineînțeles, ne dorim un scor cât mai bun în 2024. Dacă ne uităm și la istoricul Partidului Național Liberal, dacă nu mă înșel, cred că cel mai bun scor a fost chiar în 2020. Dar a fost tocmai de aceea, pentru că era forța principală împotriva celor de la Putere, era principalul partid de opoziție. Acum, mergând pe această alianță mare, necesară în contextul războiului, într-adevăr, ne erodăm pe această temă. Nu mă tem nici eu și nici colegii mei de AUR în 2024(…). Este foarte posibil ca acest clasament să se schimbe până în 2024 și lucrurile să arate diferit. Mai e un an până la alegeri, se întâmplă multe lucruri”, a mai spus Daniel Ciungu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL