Skip to content
Politică

PNL, „pe un butoi de pulbere”. Președintele dorit de Rareș Bogdan și aripa anti-Orban la conducerea partidului

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a uimit scena politică, duminică seara, când s-a decis să vorbească public despre tensiunile din partid, despre care PS News a scris încă de acum câteva săptămâni. Liberalul îi cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL și anunță că o grupare reformistă, din care face și el parte, va susține un candidat la congres.

DETALII AICI: VIDEO. Război în PNL! Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că în interiorul PNL, aripa anti-Orban, în fruntea căreia se găsesc Emil Boc, Alin Tișe, Ilie Bolojan, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu, Gheorghe Flutur, Cristian Bușoi și Florin Roman încearcă zilele acestea să atragă noi adepți în încercarea de a-l răsturna pe Ludovic Orban de la putere, dar și de la șefia Camerei Deputaților.

Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că, fost primar al orașului Oradea și membru cu ștate vechi în PNL, Ilie Bolojan este una dintre variantele de șef al partidului pe care Rareș Bogdan și grupul de la Cluj încearcă să o impună. Nici Ilie Bolojan nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al PNL, mai ales în contextul în care mai mulți lideri, în frunte cu Ilie Bolojan și Emil Boc i-au reproșat lui Ludovic Orban pierderea unor ministere, la negocierile din Coaliție.

Bolojan a fost ales primar al orașului Oradea în 2008 din primul tur cu peste 50 la sută din voturi, iar în 2012 a fost reales cu peste 66 la sută. În 2016, Bolojan a câștigat al treilea mandat cu aproape 71 la sută. După trei mandate la Oradea, Bolojan este acum președintele Consiliului Județean Bihor. Instalat recent în scaunul de președinte CJ Bihor, Ilie Bolojan a dat afară aproape jumătate din angajații instituției. Când a devenit prima dată primar, Bolojan a procedat la fel cu angajații primăriei, reducând numărul angajaților de la 1.000, la 300. Din banii economisiți din personal, primăria a construit un pod peste Crișul Repede.

O altă variantă de candidat la funcția de președinte al PNL, susținut de o parte dintre liberalii anti-Orban este chiar Florin Cîțu, actualul premier al României. Însă, în același grup sunt voci care susțin că Florin Cîțu nu este „președintele cu mână de fier de care PNL are nevoie”.

Liberalii ar urma să aibă în prima parte a anului 2021 un Congres în care va fi aleasă conducerea partidului, iar președintele PNL, Ludovic Orban, intenționează să candideze pentru un nou mandat.

 

2 comentarii la “PNL, „pe un butoi de pulbere”. Președintele dorit de Rareș Bogdan și aripa anti-Orban la conducerea partidului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *