Skip to content
Politică

PNL: Peste două milioane de carduri de energie au ajuns la beneficiari, iar 500.000 de plăţi au fost deja efectuate

Facebook/PNL

Reprezentanţii PNL anunţă că peste două milioane de carduri de energie au ajuns la beneficiari, iar 500.000 de plăţi au fost deja făcute, fiind achitate facturi în valoare de aproximativ 155 de milioane de lei.

„Peste două milioane de carduri de energie au ajuns la beneficiari, iar 500.000 de plăţi au fost deja efectuate. Asta înseamnă că jumătate de milion de familii au accesat deja sprijinul pentru plata utilităţilor, primit de la guvern. Din momentul expedierii primului card în 20 februarie şi până pe 16 martie, au fost achitate facturi în valoare de aproximativ 155 milioane lei”, arată reprezentanţii PNL, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ajutorul are o valoare de 1.400 lei/an şi poate fi utilizat pentru plata facturilor la electricitate, gaz şi încălzire (inclusiv lemn de foc şi agent termic în sistem centralizat). A doua tranşă de 700 de lei va fi distribuită în luna septembrie, iar ambele carduri vor putea fi utilizate până la 27 decembrie 2023.

Potrivit sursei citate, bugetul total al programului guvernamental este de 2,8 miliarde de lei, bani proveniţi din fondurile europene negociate la Bruxelles de către ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *