Skip to content
Politică

PNL pregăteşte desemnarea noului ministru al Cercetării. Ce nume sunt vehiculate în partid

Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină, secretar general adjunct al partidului, a anunţat luni seara că este posibil ca în şedinţa conducerii PNL de marţi să se stabilească numele ministrului Cercetării, după demisia lui Florin Roman, la finalul anului trecut.

Printre numele vehiculate pentru acest portofoliu se află deputatul Sabin Sărmaş, susţinut de Emil Boc şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, apropiat al lui Dan Vîlceanu. ”Este posibil să avem un nume, mâine, sunt mai multe nume vehiculate, avem mai mulţi specialişti în domeniu şi este bine când ai de unde să aleg”, a spus Pecingină, întrebat dacă la şedinţa conducerii PNL de marţi se va discuta despre nominalizarea noului ministru al Cercetării. ”Cred că mâine preşedintele partidului va veni cu o propunere”, a spus la Profit TV secretarul general adjunct al PNL.

Gheorghe Pecingină a comentat şi numele vehiculate pentru preluarea ministerului Cercetării. Despre Sabin Sărmaş, deputat de Cluj, preşedintele comisiei de IT din Camera Deputaţilor, Pecingină a afirmat că ”are un plus pe partea politică”, iar despre Iulian Popescu , secretar de stat în Ministerul Digitalizării, şi un apropiat al lui Vîlceanu, a arătat că ”este mai mult tehnocrat. ”Ambii sunt pofesionişti. (..) Nu este o bătălie între Dan Vîlceanu şi Emil Boc, mai sunt şi alte nume vehiculate, e bine că ai de unde să alegi”, a mai spus deputatul PNL.

Fostul ministru al Cercetării, Florin Roman, a anunţat, pe 15 decembrie, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat şi în urma informaţiilor eronate din CV-ul său oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *