PNL, principalul partid românesc de peste Prut: Filiala din R. Moldova și-a constituit Organizația Seniorilor Liberali

PNL Diaspora
PNL Diaspora - Facebook

Partidul Național Liberal filiala Republica Moldova și-a constituit Organizația Seniorilor Naționali Liberali, anunţă PNL pe pagina de Facebook.

„În prezența președintelui PNL Diaspora, europarlamentarul Rares Bogdan, a președintelui PNL Diaspora Republica Moldova, secretarul de stat Adrian Dupu și a membrilor biroului politic local, cei peste 50 de delegați prezenți la ședință au ales biroul de conducere OSNL.

Președinte a fost ales Vlad Darie, deputat în Parlamentul Independenței. Din OSNL nou-constituită a PNL Diaspora Republica Moldova fac parte 15 deputați din Parlamentul care a votat independența, foști miniștri și înalți demnitari, profesori universitari, avocați, și mulți alții cu o bogată experiență.

Crearea unei organizații a seniorilor în interiorul PNL întărește filiala prin atragerea unor oameni de mare valoare, respectați în societate și care prin experiența lor vor putea susține cauza național liberală.

PNL își consolidează astfel poziția de principal partid românesc din Republica Moldova”, mai arată liberalii în postarea de pe pagina de Facebook.

Solidaritate inter – generațională

În primul rând, constituirea unei organizații pentru seniori liberali în R. Moldova contribuie la promovarea solidarității între diferitele generații de pe ambele maluri ale Prutului. Aceasta, la rândul ei, poate crea un cadru în care tinerii și cei în vârstă lucrează împreună pentru a aborda problemele societății în ansamblu, promovând coeziunea socială și colaborarea între generații. Dezvoltarea solidarității inter-generaționale este crucială pentru construirea unei societăți echitabile și armonioase.

La fel de important e că solidaritatea inter-generațională poate promova participarea activă a tuturor grupurilor de vârstă în comunitate. Colaborarea între tineri, adulți și seniori în diferite proiecte și activități poate duce la creșterea coeziunii sociale și la îmbunătățirea calității vieții pentru toată lumea.

Totodată, organizațiile dedicate seniorilor pot ajuta partidele să dezvolte politici care să abordeze nevoile specifice ale acestei categorii de vârstă, cum ar fi asigurarea accesului la servicii medicale adecvate, protecția socială, securitatea financiară și alte preocupări relevante pentru persoanele în vârstă. Liberalii își arată astfel disponibilitatea de a lucra îndeaprope cu guvernul R. Moldova pentru a sprijini această categorie de vârstă.

Relații mai strânse cu frații de peste Prut

În al doilea, rând și, la fel de important, PNL devine principalul partid românesc de peste Prut, așa cum au observat și liberalii înșiși. PNL arată că este interesat nu doar de soarta vârstnicilor din R. Moldova, ci și de interconectarea celor două țări – R. Moldova și România. De-a lungul timpului liberalii au promovat în mod constant dialogul între cele două maluri ale Prutului și s-au implicat activ în viața socială din R. Moldova. În contextul actual regional, liberalii au fost o voce care a încurajat și sprijinit constant parcursul european și democratic al R. Moldova.

Prin dezvoltarea acestei organizații, liberalii mai așază o piatră la temelia relațiilor dintre R. Moldova și România. Chișinăul și Bucureștiul împărtășesc multe lucruri în comun și acest demers al liberalilor nu face decât să arate o dată în plus că PNL este profund interesat de viața politică și socială din R. Moldova și că seniorii de pe cele două maluri ale Prutului nu au fost și nu vor fi uitați.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL