PNL-PSD, primii candidați pentru listele comune. Mihai Tudose deschide lista comună la alegerile europarlamentare

Mihai Tudose, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Mihai Tudose deschide lista coaliției la europarlamentare, iar în județele rămase în divergență, Timiș, Bacău și Brașov se va merge, până la urmă, pe liste comune. Sunt deciziile pe care le-au luat conducerile centrale ale PSD și PNL luni după-amiaza. Rămâne de văzut cum vor fi însă acceptate acestea și de filialele locale, mai ales la Timiș, unde actualul președinte liberal, Alin Nica, amenința zilele trecute chiar cu o revoluție.

Liderii PNL și PSD au stabilit în ședința coaliției de luni ca în teritoriu, în Brașov, Timiș și Bacău să se meargă cu acel tandem, adică unul dintre partide să propună candidatul pentru primărie și celălalt să propună candidatul pentru șefia Consiliului Județean.

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit candidaturi comune la Sectoarele 1, 2 şi 5, precum şi în municipiile Braşov, Bacău şi, de asemenea, la nivelul Consiliului Judeţean Timiş şi la Primăria Timişoara, potrivit unor surse politice.

Potrivit surselor, în urma şedinţei coaliţiei, care a durat mai bine de două ore şi jumătate, s-au stabilit candidaturi comune la municipiile Braşov (PNL) şi Bacău (PSD); candidaturi comune în Timiş: CJ la PSD şi Timişoara la PNL; candidaturi comune la sectoarele 1 (PNL) şi 2 şi 5 (PSD).

Surse susțin că cel mai probabil George Tuță va fi candidatul pentru Sectorul 1. La Sectorul 2 social democrații propun un candidat, iar cel mai probabil acesta va fi Dan Cristian Popescu. La Sectorul 5 încă se mai discută, dar o variantă ar fi Rareș Hopincă, însă încă nu este clar.

Totodată, potrivit aceloraşi surse, a rămas să fie analizată posibilitatea unor candidaturi comune la nivelul consiliilor judeţene Satu Mare şi Mureş şi al Primăriilor Satu Mare şi Târgu Mureş.

De asemenea, liderii coaliţiei au mai stabilit că primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare să fie ocupat de Mihai Tudose.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: