Skip to content
Politică

PNL pune degetul pe rana necicatrizată a legii salarizării: O lege care nu poate fi făcută pe sub mână de PSD!

PNL pune degetul pe rana necicatrizată a legii salarizării: O lege care nu poate fi făcută pe sub mână de PSD!

Astfel, vicepreședintele PNL Virgil Popescu a criticat PSD pentru măsurile electorale ale partidului.

Într-un comunicat de presă al vicepreședintelui PNL Virgil Popescu, remis redacției PSNews, deminitarul precizează că, potrivit unei rezoluții aprobate în Liga Aleșilor Locali, liberalii susțin adoptarea legii salarizării unitare pe criterii de „profesionalism și echitate” și nu ca modalitate de a atrage electoratul.

De asemenea, Popescu amintește faptul că PNL susține transparenta actului guvernamental iar legea salarizării trebuie să se bazeze pe predictibilitatea salarială și pe un fundament sustenabil. Astfel, potrivit lui Virgil Popescu, liberalii admit nevoia unei noi legi a salarizării în sistemul bugetar care să se sprijine pe criterii precum performanța profesională.

Totodată, PNL își exprimă speranța ca guvernul, dar și PSD să vadă dincolo de interesele electorale și „ să realizeze un act legislativ în concordanţă cu realităţile în care trăim.”

Redăm mai jos, întregul comunicat menționat:

„Comunicat de presă al vicepreședintelui PNL Virgil Popescu: PSD nu trebuie să folosească legea salarizării drept un instrument electoral
PNL susţine, conform unei rezoluţii aprobată în cadrul Ligii Aleşilor Locali, adoptarea unei legi a salarizării unitare bazată pe profesionalism şi echitate şi nu pe calcule meschine electorale. Partidul Naţional Liberal îşi doreşte o dezbatere transparentă a acestei legi, una care să cuprindă sindicatele şi partidele politice. Vorbim de o lege care nu poate fi făcută pe sub mână de PSD. Este un semnal pozitiv pe care PNL îl dă, în sensul în care România are nevoie de mai multă transparenţă în actul guvernamental. Avem nevoie de o nouă lege a salarizării care să pună pe baze solide şi predictibile creşterile salariale.

Avem nevoie de o lege nouă a salarizării, deoarece, în sistemul de faţă, avem parte de o salarizare a bugetarilor haotică, în care nu este respectat niciun fel de principiu, niciun fel de criteriu. Tocmai de aceea este nevoie de stabilirea unor principii şi a unor criterii. Ca liberal susţin că performanţa profesională trebuie să fie încurajată în sistemul bugetar.

Sper ca PSD şi Guvernul pe care îl susţine să lase deoparte interesele politice în formularea noii legi a salarizării şi să realizeze un act legislativ în concordanţă cu realităţile în care trăim. PSD nu trebuie să folosească această lege, atât de importantă pentru sectorul bugetar, drept un instrument electoral.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *