Skip to content
Politică

PNL pune piciorul în prag: cere retragerea lui Iulian Iancu de la președenția Comisiei de anchetă a ANRE

rador.ro

În decursul acestei săptămâni, conducerea OMV Petrom și-a exprimat părerea despre activitatea parlamentarului național-liberal Iulian Iancu. Într-o adresă oficială, șefia companiei internaționale integrată de petrol și gaze susține că sfera solicitărilor parlamentarilor excede scopului și obiectivelor pentru care s-a constituit Comisia.

„Nu putem să nu remarcăm faptul că, din ce în ce mai mult, activitatea Comisiei Parlamentare de anchetă a activităţii ANRE creează spaţiu pentru denigrarea şi acuzarea companiei OMV Petrom, îndepărtându-se de obiectivele stabilite de Parlament. Compania este listată la bursa din Bucureşti şi la cea din Londra, cu investitori locali şi internaţionali, iar astfel de acuzaţii nefondate pot aduce prejudicii atât companiei, cât şi acţionarilor săi, inclusiv statului român”. 

Retragerea național-liberalului din funcția de președinte al Comisiei de Anchetă a activității ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) a fost cerută celor două Camere ale Parlamentului de către biroul executiv al Partidului Național Liberal (PNL).

Deputatul PNL Virgil Popescu consideră că parlamentarul Iulian Iancu nu este imparțial, așa cum îi cere poziția.

”Eu l-am întrebat pe reprezentantul Curţii de Conturi şi de ordinul 698 din 2004 al Ministerului Economiei, care făcea referire la ordinul 124/2001 şi care este semnat de Iulian Iancu, secretar de stat la acea vreme, şi cum este posibil ca Ministerul Economiei şi Comerţului să nu fi ştiut că ordinul din 2001 nu a fost publicat după trei ani, dar nu am primit nici un răspuns.
     Atunci stau şi mă întreb cât de imparţial poate colegul nostru, domnul Iulian Iancu, să conducă o comisie de anchetă pe subiectul redevenţelor la gaze, în condiţiile în care domnia sa a semnat acel document. Curtea de Conturi spune că tot ce s-a socotit din 2001 până în 2015 nu a fost bine calculat. Nu poţi să conduci o Comisie de Anchetă din postura în care eşti implicat prin semnătura ordinului din 2004. ”, declară deputatul Virgil Popescu, conform Bursa.ro

OMV Petrom, conform președintelui BNS, Dumitru Costin, ar fi prejudiciat statul român cu 7 miliarde de lei. Acuzațiile au fost negate de către compania petrolieră, reprezentanții acesteia susținând că plățile pentru bugetul de stat au fost întotdeauna onorate corect și la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *