Skip to content
Politică

PNL răspunde atacurilor lui Ciolacu. Stroe: „La Sinaia, conducerea PNL a discutat soluții pentru funcționarea coaliției”. Ce spune despre situația de la ANRE

Inquam Photos / George Călin

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), în exclusivitate pentru PS News, reacționează după atacul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, la adresa liberalilor. Stroe admite faptul că liberalii au avut o întâlnire la Sinaia „în care s-au discutat foarte multe dintre soluțiile cu care trebuie să venim la guvernare”. „Evident, printre acestea, se găsesc și soluțiile pe care le vedem pentru situația de la energie”, a ținut să precizeze purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal.

Totodată, liberalul a dat asigurări că la Sinaia liberalii nu au discutat despre schimbarea conducerii ANRE dat fiind faptul că „oricum, conducerea ANRE aparține PSD, nu liberalilor”.

„Nu văd de ce s-ar simți PSD-ul atacat”

„La Sinaia, conducerea Partidului Național Liberal s-a întâlnit pentru a discuta foarte multe dintre soluțiile cu care trebuie să venim la guvernare. Evident, printre acestea, se găsesc și soluțiile pe care le vedem pentru situația de la energie. Am avut acolo în vedere și chestiuni legate de propuneri care s-au făcut până acum, discursurile, soluțiile pe care ministerul le-a propus. Evident că am discutat și despre modul în care această coaliție poate să funcționeze mai bine, soluții pentru funcționarea coaliției.

Noi suntem orientați pe degrabă spre a căuta soluții care să fie aplicabile și să protejeze atât oamenii, cât și companiile. Nu văd de ce s-ar simți PSD-ul sau ce motive ar avea să se simtă atacat. La fel, ar fi bine și să spună dacă PSD vede vreun atac din partea PNL, să ne spună de unde vin aceste atacuri și care sunt ele, de fapt. Un lucru, apropo de locațiile unde ne întâlnim noi. Indiferent de câte întâlniri am avea noi, liberalii, indiferent de loc, atribuțiile ANRE rămân aceleași, apropo de subiectul actual intens dezbătut. Legislația referitoare la îndatoririle ANRE este foarte clară. Noi nu am discutat la Sinaia despre schimbarea conducerii ANRE. Mai degrabă suntem orientați spre a găsi soluții decât să schimbăm noi conducerea, Oricum, conducerea ANRE aparține PSD, nu liberalilor”, a declarat Ionuț Stroe, în exclusivitate pentru PS News.

Chestionat în legătură și cu declarațiile președintelui PSD privind remanierea miniștrilor, Ionuț Stroe a precizat:

„E atributul premierului să stabilească modul și momentul în care să se facă această remaniere. Având această autoritate, evident că trebuie să stabilească care este cel mai potrivit moment pentru o remaniere și care sunt soluțiile, dacă se vor face”.

Șeful PSD, atac la PNL pe tema energiei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac colegii de coaliție liberali, pe care îi acuză că ar fi creat o strategie prin care să dea vina pe PSD și ANRE pentru criza din energie și să „înceapă un atac” la adresa sa și a unor miniștri social-democrați.

„Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. Întotdeauna există remaniere. Eu v-am spus foarte clar: prim-ministrul trebuie să vină cu propunerile. Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, şi PSD-ul, cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri. Nu este atributul meu. În acest moment, prim-ministrul nu a venit cu vreo propunere să fie cineva remaniat. E ca la şah, mută albele primele”, a spus Ciolacu. „Nu cred că prim-ministrul Nicolae Ciucă va face vreodată vreo remaniere fără să stăm de vorbă. Nu confundăm persoane”, a adăugat el.

Întrebat despre evaluarea miniştrilor PSD, Ciolacu a răspuns că „întotdeauna este loc de mai bine”.

„Nu este o catastrofă o remaniere, e un lucru normal în orice democraţie. Nu încercaţi să căutăm nume, câţi miniştri. Haideţi să aşteptăm, când va veni prim-ministrul cu o propunere concretă, sunt ferm convins că nimeni n-o să o facă la Sinaia, pe ascuns”, a afirmat el, cu referire la o ședință a PNL în care, potrivit lui Ciolacu, liberalii ar fi făcut o strategie să atace PSD.

„Se vede de pe Marte, dacă PSD nu-şi asuma să intre la guvernare, era o situaţie complicată nu numai pentru PNL şi marea coaliţie de dreapta, era o situaţie complicată în primul rând pentru români. Evaluările miniştrilor le face prim-ministrul în coaliţie”, a mai spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *