Skip to content
Politică

PNL, reacție la posibila suspendare a lui Băsescu: „O aberație! ”

Partidul Național Liberal consideră „o aberație” noul demers de suspendare a președintelui Traian Băsescu.

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat că propunerea de suspendare a lui Băsescu i se pare „o aberație care aruncă în derizoriu instituția referendumului de demitere”.


„Să demiţi un preşedinte care îşi termină mandatul la sfârşitul anului mi se pare o prostie fără margini. Probabil domnul Tăriceanu, în criză de idei, încearcă să iasă în faţă numai că de data asta a dat-o în bară rău de tot. Mai este o chestiune – să dai cu piciorul în cineva care este căzut la pământ, să te baţi cu un adversar care, practic, nu are niciun fel de posibilitate de reacţie. În 22 decembrie, Băsescu îşi termină mandatul, în România pe 2 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale tocmai pentru înlocuirea lui Traian Băsescu cu un alt preşedinte. Mă şi mir că se dă importanţă unei astfel de declaraţii care este nu numai un non-sens, este o aberaţie constituţională şi o bătaie de joc la adresa cetăţeanului român, care astăzi trebuie să fie interesat pe cine alege preşedinte în următorii cinci ani”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Senatului a inițiat demersuri pentru o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu, ca urmare a unor „evenimente politice recente şi de notorietate”, care s-ar fi constituit în „avertismente oficiale fără echivoc la adresa comportamentului anti-constituţional al Preşedintelui României”.

3 comentarii la “PNL, reacție la posibila suspendare a lui Băsescu: „O aberație! ”

 1. Suspendarea lui Basescu este o miscare politica exceptionala intrucat scoate PNL din joc. Acum PNL este in urmatoarea situatie:
  1) este pentru suspendare/demitere dar in turul 2 Johannis nu mai poate obtine sprijinul alegatorilor basisti;
  2) este impotriva suspendarii dar nu va obtine voturile alegatorilor foarte multi antiBasescu;
  3)suspendarea o propulseaza in prim plan pe Elena Udrea.
  Asa ca ACL/PNL/PDL pierde in orice varianta. De aici disperarea din PNL. Baietii astia de la ACL nu le au cu strategia si tactica politica. Sunt naivi. Sa stea acasa.

  1. Scuze, unul ca Ludovic Orban vrei sa inteleaga ce ai scris mai sus ? Pentru asta nu conteaza ca PNL iese din joc ! Important pentru el este sa isi faca el jocurile .

 2. Ludovic Orban a fost dintotdeauna un golan de peluza. A scuipat, a injurat, a dat cu petarde. Nu stia cine cu cine joaca sau cat este scorul. El i-a injurat pe toti, pe rand. Dar niciodata nu a intrat pe teren sa joace, sa faca ceva concret, Doar a huiduit ! Ca un tradator galagios si insalubru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *