PNL a reevaluat. Ce spune unul din liderii PNL despre Corina Crețu

După ce câteva zile la rând liberalii care merg în emisiunile televizate au lansat atacuri dure la adresa europarlamentarului PSD, Corina Crețu, a doua nominalizare a României pentru funcția de comisar european, PNL pare să își fi reevaluat poziția.

Într-un interviu acordat pentru caleaeuropeana.ro, europarlamentarul Ramona Mănescu consideră că toate forțele politice din România, inclusiv PNL și PDL, trebuie să depună eforturile necesare în vederea desemnării Corinei Crețu pentru funcția de comisar european din partea României.

”Corina Cretu este un europarlamentar respectat in Europa. Chiar daca astazi partidele din care facem parte sunt in competitie interna, nu cred ca este bine sa actionam impotriva interesului reprezentarii Romaniei in Uniunea Europeana. Doamna Cretu a demonstrat profesionalism in activitatea de europarlamentar, este prima femeie din Romania care ar putea deveni comisar european si merita sustinera tuturor fortelor politice interne, in aceasta etapa”, transmite Mănescu.

”Din punct de vedere politic, Corina Cretu se bucura de credibilitate la nivelul institutiilor europene. Ca si competenta profesionala, faptul ca in legislatura tecuta a facut parte din Comisia de dezvoltare a Parlamentului European este un atu. Este foarte important insa ca prestatia sa la audiere sa fie una convingatoare si este esential pentru Romania ca, daca va raspunde de politicile regionale, sa implementeze coerent viziunea europeana, al carei beneficiar direct ar trebui sa fim. Avem decalaje uriase de dezvoltare fata de Occident, sase dintre cele opt regiuni ale noastre fac parte din polul saraciei in UE, cu un venit pe cap de locuitor sub media europeana”, mai transmite europarlamentarul PNL, potrivit aceleiași surse.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: