Skip to content
Puterea Știrilor Video

PNL regretă că a susținut-o pe Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1: „Situația este deplorabilă și nu sunt semne de îmbunătățire”

colaj PS news

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, susține că partidul regretă că a susținut-o pe Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1, la alegerile locale din 2020. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Sebastian Burduja a precizat că situația de la Sectorul 1 „este deplorabilă” și nu există semne de îmbunătățire. ”Mi-am promis să nu mai fac astfel de gesturi”, a spus președintele PNL Sector 1, referitor la faptul că l-a susținut pe actualul edil la alegerile locale din 2020.

„Sincer, regret acum că am susținut-o pe Clotilde Armand la alegerile locale. Am făcut campanie alături de doamna Clotilde Armand, m-am dus pe stradă alături de dânsa, am convins cetățenii sectorului 1 – simpatizanții PNL să-i acorde votul de încredere. Foarte mulți dintre ei sunt dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat și vă dați seama că e și obrazul nostru în fața lor. Mi-am promis să nu mai fac astfel de gesturi. A fost o decizie politică prin care PSD a fost scos din administrația locală din București.

Cred că obiectivul politic a fost atins, dar cu ce preț? Avem 4 ani de zile în care – cel puțin la Sectorul 1 – situația este deplorabilă și eu nu văd semne de îmbunătățire”, a declarat Sebastian Burduja, la Puterea Știrilor.

„Am fost obligați să luăm distanță față de acest primar”

„Au venit mulți cetățeni care ne-au spus că nu merge ce se întâmplă în primărie, să avem grijă că am susținut o persoană nepotrivită pentru această funcție. Noi am fost obligați să luăm distanță față de acest primar, care nu a înțeles ce înseamnă administrație locală, nu a înțeles ce îi spun primari performanți din țară. Totul ține de regula de bază a administrației: ca primar, totul ține de consiliu. Dacă nu ai o majoritate în Consiliul Local, nu poți să îi reprezinți pe cetățeni, deci nu poți să îți faci treaba”, a conchis liberalul.

Clotilde Armand a fost membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul și a candidat, fără succes, din partea USB la primăria Sectorului 1 al Bucureștiului la alegerile locale din 2016. A fost consilier local în Sectorul 1 din București din 2016 până în iulie 2019 și eurodeputat în Parlamentul European în legislatura 2019-2024, aleasă pe listele alianței USR-PLUS. Din octombrie 2020 a devenit primar al Sectorului 1 aleasă din partea aceleiași alianțe, însă a câștigat cu susținerea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *