Skip to content
Politică

PNL riscă radierea

Partidul Naţional Liberal riscă să fie radiat.

Tribunalul Bucureşti a respins modificările la statutul PNL, ceea ce înseamnă că formaţiunea funcţionează pe un statut ilegal, scriu jurnaliștii puterea.

Singura variantă pentru ca liberalii să evite radierea este revenirea la vechiul statut de dinaintea Congresului din 28 iunie. 

În caz contrar, Ministerul Public va fi obligat să demareze procedurile de radiere din Registrul partidelor politice dacă, la recursul de la Curtea de Apel, respingerea modificărilor din statut rămâne definitivă. 

În acest moment, modificările statutului făcute la Congresul PNL din iunie sunt aplicate deși, pe 8 septembrie, au fost respinse de tribunal. PNL a anunțat că va face recurs la decizia judecătorilor

4 comentarii la “PNL riscă radierea

  1. Ce prostie de analiza – daca statutul nou nu a fost legal se revine la statutul precedent care ramane astfel nemodificat . Statutul vechi nu expira dcet daca este inlocuit de un nou statut

    1. In vechiul statut PNL era, explicit si fara echivoc, de exemplu, membru al ALDE. Iar candidatul la prezidentiale era desemnat de Congres, nu de Delegatia Permanenta. Si nici prim-vicepresedinti nu existau. Si multe altele… Plus ce spune ‘sed lex’ cu fuziunea cu PDL si alianta ACL… Fix asta spunem si noi, ca acum e in vigoare vechiul Statut. Corect ? Pai atunci cum dau de cap la toate cele aratate ???

  2. @ Titisoru: este prostie domnia voastră, dar nu colo unde o puneţi, ci în propria voatră gândire. În vechiul statut exista o prevedere privind alianţa cu PDL.)))
    Revenirea la vechiul statut ar desfiinţa ACL .

    1. Nu inteleg totusi ceva, poate ma lamuresti. Cum poti fi, ca partid politic, membru a doua aliante diferite in acelasi timp ? Juridic vorbind. Presupunand ca rezolva problema cu ACL-ul in vreun fel. Nu stiu cum, dar sa zicem. Cum pot fi in ACL cand USL nu e desfiintata juridic ??? Pot lua in calcul presupunerea ca de fapt decizia instantei i-a salvat, si nu i-a ingropat de tot ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *