Skip to content
Politică

PNL s-a sucit în scandalul suspendării PUZ-urilor din Capitală? „Vom susține termenul în care primarul general va rezolva problema”

Inquam Photos/Octav Ganea

Consilierul general Diana Mardarovici (PNL) a afirmat, vineri, că Nicuşor Dan le-a transmis că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica toate problemele de urbanism din Capitală, perioadă cu care consilierii sunt de acord. Durata finală pentru care vor fi suspendate PUZ-urilor nu a fost încă stabilită. ”Dacă ni se spune de cât este nevoie, iar noi avem încredere că noul primar vrea să facă lucrurile repede şi corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza”, a afirmat Diana Mardarovici.

”Primarul general ne-a comunicat că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica problemele şi UTR-urile unde sunt aceste probleme. Un UTR este zona în care sunt problemele respective. Vorbim despre parcuri, despre spaţii verzi, despre blocurile între case. Trei luni sunt necesare acestui demers, pentru a face şi a pune în loc ceva bu, pentru a nu bloca dezvoltatorii de bună credinţă. Nu-i putem pune pe toţi în aceeaşi oală, pentru că mulţi dintre ei dau şi oferă locuri de muncă (…) Nu putem să mergem de la premisa relei credinţe când facem referire la ei”, a declarat Diana Mardarovici, vineri, la finalul unei discuţii cu primarul general.

" "

Termenul final pentru care vor fi suspendate PUZ-urile din cinci sectoare ale Capitalei nu a fost încă stabilit.

”Termenul final vă asigur că, dacă ni se spune de cât este nevoie, iar noi avem încredere că noul primar vrea să facă lucrurile repede şi corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza. Noi nu vrem să dăm termene nedefinite în Primăria Bucureşti, astfel încât după 1 an, 11 luni şi 2 zile să ne spună că acum s-au apucat şi mai au nevoie de o suspendare de încă 2 ani, de încă 9 sau încă 20. (…) Nu este puţin când există dorinţa de a rezolva ceva. Bucureştenii s-au obişnuit cu tergiversarea aceasta, mai ales în Primărie. De ce să fim de acord că lucrurile durează mult, noi trebuie să facem lucrurile să funcţioneze”, a mai afirmat consilierul liberal.

Întrebată care este termenul final de suspendare, Diana Mardarovici a afirmat: ”PNL va susţine termenul în care primarul general va rezolva problema. (…) Termenul final va fi stabilit în funcţie de timpul necesar, realist şi nu unul lungit, toată Primăria să fie la muncă. Mă deranjează ideea că munca le întrerupe cafeaua. Primarul general ne-a comunicat că-i trebuie trei luni”.

Planurile urbanistice zonale din cinci sectoare ar putea fi suspendate de Consiliul General al Capitalei pe o perioadă de 2 ani. Așa suna anunțul făcut de Nicușor Dan, miercuri. Primarul general Nicușor Dan spunea că, prin intermediul acestor PUZ-uri, sute de hectare de spațiu verde ar fi distruse. El a adăugat că vor fi, totuși, continuate proiectele de infrastructură, în baza unor planuri urbanistice punctuale.

PNL București a anunțat ieri, prin vocea Violetei Alexandru, că PNL va vota suspendarea Planurilor Urbanistice de Sector, apropate de fosta administrație PSD, doar pentru 3 luni, față de 24 de luni, cât a cerut primarul general.

Violeta Alexandru a motivat că suspendarea pe 2 ani „ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare”, iar în 3 luni se pot remedia problele din aceste PUZ-uri. Deși Nicușor Dan nu a avut nicio poziție publică pe subiect, Violeta Alexandru a declarat că primarul general a înțeles argumentele și a fost de acord cu propunerea PNL.

Asta, după discursul lui Nicușor Dan de miercuri în care primarul atrăgea atenția că aceste PUZ-uri duc la betonarea a sute de hectare de spațiu verde și permit construirea de blocuri cu o înălțime de 14 etaje între case și cataloga urbanismul din ultimi ani din București drept o golănie și ”spera” că aleșii locali vor pune capăt acestei practici și vor vota suspendarea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *