Skip to content
Politică

PNL Satu Mare, lovitură de graţie pentru Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu! Decizie de ultimă oră luată de filiala liberală

Inquam Photos/Octav Ganea

Biroul Permanent Judeţean al PNL Satu Mare a decis susţinerea continuării discuţiilor şi negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern, potrivit unui comunicat de presă al filialei liberale.

Situaţia complicată în care se află ţara reclamă înţelepciune şi raţiune. Nici alegerile anticipate, nici suspendarea preşedintelui şi nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluţiile pe termen lung pentru ţară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei şi a preţurilor la materialele de construcţii sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgenţă.

PNL are datoria de a iniţia noi discuţii cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opţiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR şi UDMR până în 2024. De asemenea o altă opţiune este o guvern împreună cu PSD care deţine peste 30% din Parlament şi putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin. Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetăţenii României”, arată comunicatul de presă al PNL Satu Mare.

Filiala liberală precizează că propune ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul, în contextul în care este clar că acest Guvern nu va trece de votul Parlamentului.

Ţinând cont că din deciziile luate oficial de PSD şi USR reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susţinere politică şi nu va trece de votul Parlamentului, propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-şi depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu acelaşi premier desemnat sau cu altul, susţinut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiţiei să fie din partea Partidului Naţional Liberal.

Suntem convinşi că Biroul Executiv al PNL va lua decizii de deblocare a actualei situaţii politice şi va veni cu o soluţie viabilă în cel mai scurt timp. România are de implementat programe extrem de importante în perioada care vine şi e nevoie de un guvern activ, competent şi care să răspundă actualei stări de fapt prin care trecem”, mai indică sursa citată de News.ro.

PNL a decis că meargă cu un guvern minoritar PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă, în Parlament. Marţi, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisii, iar miercuri se va da votul pe noul Guvern.

Doar PNL şi UDMR susţin această formulă, PSD şi USR anunţând că nu sunt de acord să voteze Guvernul Ciucă, astfel că şansele ca acesta să treacă de votul Parlamentului sunt minime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *