Skip to content
Politică

PNL sau întruchiparea ipocriziei

Opoziția nu e ușoară, în special când, la câteva zile după ce critici un lucru, te pui în poziția de a face exact la fel.

Ipocrizie sau nu, la PNL lucrurile stau destul de ciudat. În opoziție, vocea liberalilor se aude destul de clar, mai ales că există reacții în lanț destul ferme cu privire la acțiunile de blamat ale puterii.

Totuși, partea proastă este că liberalii au memoria scurtă. La doar câteva zile după ce strigau din toți rărunchii că PSD și Victor Ponta se comportă ca mici comuniști, blocând Bucureștiul pentru câteva ore doar pentru a își lansa premierul candidatura, iată că liberalii au dat uitării tot ceea ce până nu demult blamau.

A venit și rândul lor, iar evenimentul de lansare a candidatului ACL la prezidențiale se vrea a fi unul „altfel”. Manifestul are loc în Piața Victoriei, o zonă extrem de aglomerată, după cum bine se știe, iar liberalii s-au gândit ca la eveniment să participe în jur de 50.000 de persoane.

Evident, PNL a precizat, prin vocea purtătorului de cuvânt, că speră să nu blocheze circulația, și știind probabil că acest lucru e inevitabil, și-au cerut scuze în avans cetățenilor afectați de faptul că una dintre cele mai importante și aglomerate zone din București va fi efectiv imposibil de traversat.

Doar de dragul dezbaterii trebui amintită următoarea declarație:

„În timp ce Guvernul face campanie electorală, organizează manifestări grandioase și blochează capitala, românii gestionează problemele și preocupările zilnice și viața lor merge mai departe. Pentru unii dintre ei este extrem de dificil”, spunea Alina Gorghiu în urmă cu doar trei zile.

Iată comunicatul din ziua lansării candidaturii lui Iohannis:

„În numele Alianței Creștin-Liberale, le cerem scuze tuturor celor care vor fi afectați de eventualele neplăceri în trafic în zona de desfășurare a mitingului. Îi asigurăm pe toți bucureștenii că am solicitat autorităților (Brigada de Poliție Rutieră și Jandarmeria Română) să ia toate măsurile necesare pentru ca traficul să nu fie afectat, iar locuitorii Bucureștiului să dispună de rute alternative de deplasare”.

În traducere, dragi bucureșteni, pe aici nu se trece!

În realitate, faptul că partidele paralizează traficul în Capitală, care oricum este extrem de dificil, cu ocazia lansării candidatului propriu în cursa pentru Cotroceni este un gest egoist și de criticat. Totuși, să faci același gest pe care l-ai criticat în urmă cu TREI zile, este o dovadă de ipocrizie.

PS: Dacă tăceau, filosofi rămâneau.

6 comentarii la “PNL sau întruchiparea ipocriziei

 1. Cu asemenea ziaristi democratia avanseaza greu in Romania. Securitatea-PSDista este tolerata sa-si faca de cap cand citesti asemenea comentarii.

  Unu – si cel mai grav: se pare ca cine scrie nu a trait vremurile lui Ceausescu!

  Doi: asa se intampla in lumea civilizata cand se organizeaza manifestari populare.

  Totusi ne exista deosebiri in felul cum s-a blocat circulatia saptamana trecuta ( a la Ceausescu époque) si situatia de astazi?

 2. Multumesc pentru comentariu! Este adevarat ca nu am prins vremurile lui Ceausescu, însa articolul vrea sa spuna urmatoarele lucruri;
  1- este normal ca traficul sa fie blocat de asemenea manifestari (desi este egoist din partea partidelor). 2. am precizat că PSD-ul, avand mai multi oameni, a creat un blocaj si mai mare. iar 3. lucrul pe care il scot in evidenta este faptul ca PNL face exact ceea ce a criticat acum 3 zile.
  „În realitate, faptul că partidele paralizează traficul în Capitală, care oricum este extrem de dificil, cu ocazia lansării candidatului propriu în cursa pentru Cotroceni este un gest egoist și de criticat. Totuși, să faci același gest pe care l-ai criticat în urmă cu TREI zile, este o dovadă de ipocrizie”.

  1. Bateti campii si ori nu intelegeti limba romana, ori va prefaceti. Subiectul articolului erste IPOCRIZIA PNL: Dupa ce a acuzat PSD ca a blocat circulatia in Bucuresti, organizand un miting pe STADION,liberalii s-au instalat in buricul Bucurestiului. Nu stiam dragi liberali ca masinile circula in Bucuresti prin stadioane. Mitingul ACL a fost plasat la intersectia unor mari bulevarde bucurestene. Sesizati diferenta? Mai lasati-ma cu comunistii in 2014 ca nu mai tine. Sunt mai multi bolsevici prin ACL si securistii sunt in retea in PDL.
   Vad ca si uni comentatori la articol sunt tot atat de ipocriti ca si liberalii.

 3. Poate ,ca ziarist ,ar fi fost mai interesanta o comparatie intre cele doua manifestari,pe fond ….asa poti fi banuita de partinire relevand doar „ipocrizia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *