Skip to content
Politică

PNL se opune ordonanței Dragnea, dar profită din plin de ea. Migrări în masă către liberali într-un județ

Reprezentnații PNL au declanșat un adevărat război împotriva lui Dragnea și PSD după promulgarea ordonanței care permite aleșilor locali să își schimbe partidul fără să își piardă mandatului. Ba mai mult de atât, Ludovic Orban i-a amenințat pe aleșii locali ai PNL care părăsesc partidul și merg către PLR sau PSD că li se vor face plângeri penale. Liderul PNL, Klaus Iohannis, chiar l-a reclamat pe Liviu Dragnea la DNA,acuzându-l pe acesta de infractiunii de abuz in serviciu.

Totuși, în teritoriu, liberalii nu ezită să transfere aleși locali de la alte partide.

Miercuri, în județul Hunedoara, baronul PNL Mircea Moloț a decis să își aducă de partea sa doi importanți lideri locali, unul de la PPDD și unul de la PRM.

Marian Muntean a semnat adeziunea la Partidul Național Liberal pe data de 8 septembrie, iar de ieri a fost numit în funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene. Marian Muntean a fost liderul filialei județene a PPDD Hunedoara și este consilier local la Deva, informează cei de la hunedoaralibera.ro.

Mihai Irimie, fost lider al PRM Hunedoara, a semnat și el adeziunea la PNL pe data de 19 septembrie și, tot de ieri, este și prim-vicepreședinte al filialei județene. Mihai Irimie a fost ales în 2012 în funcția de primar al comunei Șoimuș din partea Partidului România Mare. Până în 2012, Irimie a fost membru PDL.

În ultima perioadă, în PNL Hunedoara s-au înscris alți 31 de consilieri locali și județeni ai UNPR, PPDD și PRM, mai informează aceeași sursă.

Concluzia ar putea fi că deși la nivel central liberalii, alături de partenerii din ACL, fac toate eforturile pentru a respinge definitiv ordonanța lui Dragnea privind aleșii locali, în realitate, PNL profită din plin de pe urma acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *