Skip to content
Alegeri

PNL se pregătește de europarlamentare: ”Din ce am înțeles eu de la colegi, ar fi fost 49 de dosare depuse la partid”

botosaneanul.ro

Ben-Oni Ardelean, deputatul de Timiș și vicepreședintele PNL, a vorbit în exclusivitate pentru PSnews.ro despre  modul în care se pregătește PNL pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, dacă există sau nu o listă cu persoane propuse în acest scop.

„Ceea ce vă pot spune ca vicepreședinte al PNL este că am convenit asupra unui calendar. Calendarul convenea asupra aspectului că până pe 1 octombrie trebuiau să își depună oamenii candidatura. S-a închis acea listă între timp. Cei care au dorit să candideze la Parlamentul European trebuiau să își depună CV-urile și un proiect politic pe care să și-l susțină. Din ce am înțeles eu de la colegi, ar fi fost 49 de dosare depuse la partid. România are 33 de locuri pentru anul ce vine. Asta înseamnă că trebuie să ai o lista de supleanți cu o treime în plus. Deci trebuie să ai o lista cu patruzeci și ceva de oameni la Parlamentul European. Ordinea nu s-a decis. Vor fi evaluări pe lista respectivă, probabil vor fi anumite voturi care vor fi date pe regiuni pentru a se decide care sunt oamenii care se plasează mai sus sau mai jos pe lista respectivă. Este un vot pe liste și așa cum știm contează foarte mult ordinea respectivă, contează cei care sunt puși pe acele poziții considerate eligibile. Ca și partid național liberal, vom face o listă competitivă pentru ceea ce înseamnă alegeri la acest for. Sunt foarte mulți alți factori pe care trebuie să-i luăm în considerare înainte de a face o listă. Nu cred că acum este momentul potrivit să și finalizăm lista, având în vedere faptul că mai sunt foarte multe luni până atunci. Lucrurile se pot schimba, trebuie să gândim agenda, tematica și modul în care trebuie să abordăm această campanie.”, a declarat acesta.

”Crin Antonescu este un plus pentru Partidul Național Liberal”

Întrebat ce părere are despre înscrierea lui Crin Antonescu pe lista cu nume a PNL pentru parlamentare, Ben-Oni a lăudat această inițiativă, fiind de părere că orice nume sonor este un plus pentru partid.

„Orice nume sonor este un plus pentru partid. Trăim vremuri în care leadershipul, în toate zonele, nu numai în politică, este din ce în ce mai slab. Orice nume care are notorietate în politică este binevenit. În politică, în primul rând, contează să te știe lumea pentru că dacă nu te știe, nu te votează. Asta înseamnă să ai notorietate și în al doilea rând este necesar ca oamenilor să le și placă de tine, dacă lor nu le place de tine, degeaba te știe toată lumea pe stradă dacă nu te votează. Eu cred că domnul Crin Antonescu este un plus pentru Partidul Național Liberal. Mă bucură revenirea lui în politică”, a conchis vicepreședintele PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *