Skip to content
Politică

PNL și-a ales noul purtător de cuvânt și a cooptat un fost ministru al lui Cioloș

facebook.com

De acum, este oficial: Partidul Național Liberal (PNL) și-a ales luni noul purtător de cuvânt și a cooptat un fost ministru al lui Dacian Cioloș.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că Biroul executiv al liberalilor a decis cu unanimitate de voturi desemnarea fostului jurnalist Ionel Dancă drept purtător de cuvânt al partidului, transmite Antena3.ro. Totodată, Violeta Alexandru – fost ministru tehnocrat pentru Dialog Social – a fost cooptată pe post de consilier al lui Orban.

„Biroul Executiv al PNL a decis în unanimitate desemnarea în calitate de purtător de cuvânt al PNL şi de coordonator al Departamentului de comunicare al PNL a domnului Ionel Dancă. (…) De asemenea, am decis ca doamna ministru Violeta Alexandru să fie consilierul meu personal pentru bună guvernare, care presupune extrem de multe lucruri în care doamna Violeta Alexandru are expertiză şi are o experienţă vastă. (…) Am luat decizia de a numi ca purtător de cuvânt pe Ionel Dancă şi consilier al preşedintelui PNL pe Violeta Alexandru, pentru că sunt doi oameni pe care îi cunosc, cu care am colaborat, oameni cu coloană vertebrală, integri, profesionişti, care de-a lungul carierei lor, indiferent că a fost o carieră publică sau în ONG-uri sau în media au avut o carieră de succes, în care au arătat seriozitate, competenţă şi performanţă în derularea lor”, a spus Orban, la Parlament.

El a negat posibilitatea ca prezenţa celor doi în PNL să fie un semnal de deschidere faţă de fostul premier Dacian Cioloş.

Ionel Dancă a arătat că şi-a dorit dintotdeauna să fie purtător de cuvânt al PNL şi i-a mulţumit preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban, pentru propunerea făcută.

„Voi depune adeziunea de înscriere în PNL în aceste zile şi cred că, dacă ne dorim cu toţii un altfel de politică şi o altfel de guvernare, cred că oamenii cinstiţi, oneşti, integri, profesionişti, competenţi trebuie să intre în politică, numai de pe margine nu se pot face foarte multe lucruri”, a spus Dancă, precizând că rămâne membru al echipei Platforma România 100.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *