PSnews

Recent

PNL și-a dat la spate propriul statut: patru condamnați definitiv sunt încă în partid

epochtimes-romania.com

Partidul Național Liberal (PNL) și-a dat la spate propriul statut: patru condamnați definitiv sunt încă membri în această formațiune politică.

La Consiliul Național din 4 martie 2017, Partidul Național Liberal a hotărât să mențină criteriile dure de integritate din statut, în ciuda mai multor voci care cereau relaxarea acestuia. La propunerea lui Ludovic Orban și a Ralucăi Turcan, au rămas neschimbate criteriile: condamnații definitiv sunt radiați din partid, scrie Cetățeanul.net.

O lună mai târziu, pe 20 aprilie 2017, primarul PNL din Predeal, Liviu Cocoș și alți trei liberali, consilieri locali în funcție ai orașului Predeal (Mihaela Crinela Hogea, Marcel Frățilă și Dănuț Ioan Bogdan) au fost condamnați definitiv, de judecătorii de la Curtea de Apel Brașov, la câte un an de închisoare, pentru abuz în servicu. Odată cu respingerea de către Curtea de Apel Brașov, a apelului primarului și consilierilor, ei au fost găsiți vinovați de faptul că, în 2011, au atribuit preferențial locuinţe ANL unor familii, deşi aceastea aveau un punctaj mai mic decât alte persoane înscrise pe listă.

Știrea despre condamnarea primarului din Predeal a fost difuzată, chiar de a doua zi, de agențiile de știri, dar și de televiziuni și de majoritatea ziarelor locale și centrale. Pe hârtie, statutul PNL este categoric: „Persoana condamnată penal definitiv pierde de drept și automat calitatea de membru PNL” (art 22, punctul 5 din statut).

Citiți mai multe AICI – inclusiv despre jocurile de culise din spatele celor patru condamnați definitiv.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi