Skip to content
Puterea Știrilor Video

PNL și-a propus un scor de peste 60% în turul 2. Daniel Fenechiu: Așteptăm voturile USR, PMP și UDMR

danielfenechiu.ro

Senatorul Daniel Fenechiu a declarat la ”Puterea Știrilor” că PNL și-a propus un scor record în turul II al alegerilor prezidențiale, în care se vor confrunta Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. De altfel, liberalii nu au făcut un secret din faptul că le convine faptul că liderul PSD, Viorica Dăncilă, a intrat în al doilea tur de scrutin și par a avea strategii bazate pe acapararea voturilor celorlalți candidați din turul I, în special PMP, USR-PLUS și UDMR.

Din perspectiva rezultatelor la europarlamentare, din perspectiva votului din primul tur, făcând niște calcule simple, ar fi firesc ca la procentele președintelui să se adauge procentele USR, care în mod natural și firesc, după cum a declarat și Dan Barna, îl vor susține pe președinte. Așteptăm, fără îndoială, și voturile PMP, știm că și minoritatea maghiară este o susținătoare a președintelui și probabil că și o parte din votanții lui Mircea Diaconu”, a spus senatorul liberal.

În discursul de învingător al primului tur la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a făcut apel la USR, PMP și UDMR să i se alăture pentru a construi împreună România normală. Aceasta a fost o invitație adresată electoratului acestor partide pentru a participa la votul din turul al doilea și de a i se alătura.

În anumite situații, contează și mesajul pe care îl dă liderul de partid, există și categorii de votanți foarte instruite, care, în general, nu au nevoie de astfel de instrucțiuni. În general, minoritatea maghiară e o categorie de votanți destul de educată, care știe în general să urmărească foarte bine interesele electorale și civice, așa că eu cred ca minoritatea maghiară va vota masiv cu Klaus Iohannis”, a completat Daniel Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *