PNL si PDL depun o noua motiune de cenzura. Tema: ordonanta primarilor

PNL si PDL pregatesc depunerea unei noi motiuni impotriva Guvernului condus de Victor Ponta. De aceasta data tema este ordonanta care da posibilitatea primarilor de a alege partidul din care vor sa faca parte. 

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca PNL si PDL vor initia o motiune de cenzura in sesiunea parlamentara care incepe luni, tema acesteia urmand sa fie discutata in sedinta de luni a ACL.

„Vom veni cu motiune de cenzura, S-a discutat acest lucru la intalnirea comuna a grupurilor parlamentare PNL-PDL de la Iasi si raspunsul este da, vom avea motiune de cenzura in aceasta sesiune. Tema va fi discutata maine (n.r. – luni) in sedinta ACL si vom detalia”, a declarat, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, liderul liberal, Klaus Iohannis.

Intr-o interventie la B1, liderul grupului deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat ca adoptarea ordonantei reprezinta „o incercare vadita a lui Victor Ponta de a incerca sa fure alegerile”.

„PSD de acum nu se deosebeste de cel de acum 10 ani. Trebuie sa facem toate demersurile pentru a-l opri pe Victor Ponta sa ajunga la Cotroceni. Chiar daca ordonanta nu va trece, vrem sa il aducem in Parlament pe Victor Ponta ca sa explice de ce vrea sa schimbe legea electorala, sa lamureasca daca il va elibera sau nu pe Voiculescu”, a spus Scutaru.

Liderul PNL a precizat ca nu este stabilit inca un calendar al depunerii motiunii. Acesta s-a declarat convins ca si parlamentari din alte forte politice vor sustine demersul ACL.

„Calendarul va fi stabilit in perioada urmatoare. Maine la ora 11 avem o intalnire a grupurilor ACL. Eu sunt convins ca vor exista si parlamentari din alte forte politice care sa dea votul. Au fost persoane care au exprimat nemultumiri ca PSD prin aceasta ordonanta modifica legislatia in mod brutal”, a declarat liderul PNL.

Deputatul PNL a subliniat ca „important e pentru opinia publica sa aratam ca tragem un semnal de alarma si ca pericolul fraudarii alegerilor exista foarte clar”.

 In ceea ce priveste echipa care va pune la punct textul motiunii, Scutaru a spus ca „ramane de stabilit acest lucru”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: