PNL și PDL, prima reacție oficială în mega-scandalul Microsoft. Ce somație a primit Ponta

După ce scandalul Microsoft a luat ieri amploare, în urma zvonului legat de prezența numelor lui Adrian Năstase și al lui Victor Ponta, PNL și PDL a decis să aibă prima reacție oficială și astfel să pună tunurile pe prezidențiabilul PSD.

”Senatorii PSD nu știu ce tertipuri să mai folosească pentru a bloca în Parlament tot ce ar putea scoate la suprafață posibile activități nelegale ale candidatului Victor Ponta și ale altor reprezentanți de marcă ai PSD. După ce au blocat înființarea unei comisii de anchetă pentru elucidarea subiectului prezidențiabilului-ofițer acoperit, solicitare care respectă cu strictețe Regulamentul Camerei Deputaților, parlamentarii puterii fac tot posibilul să amâne dezbaterea și votul pe cererile Justiției care vizează foști miniștri implicați în dosarul Microsoft”, precizează cei din ACL.

”Motivul tergiversării devine clar în momentul în care citim știrile care apar în mass-media legate de persoanele implicate în această speță. Printre numele celor care sunt menționați în dosarul la care au lucrat procurorii Direcției Naționale Anticorupție apare, conform relatărilor din presă, și cel al premierului Victor Ponta, iar perioada la care se face referire este cea în care era şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase”, mai adaugă cei din PNL și PDL.

”Îi solicităm lui Victor Ponta, din respect pentru electoratul din România, să dea toate explicațiile necesare pentru limpezirea situației din referatul DNA care se referă la persoana sa. În fața unor suspiciuni referitoare la anumite fapte de corupție, este absolut necesară clarificarea de urgență a situației, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un candidat la Președinției, funcție din care trebuie să fie un garant al respectării statului de drept”, au conchis conducerea ACL, prin intermediul unui comunicat de presă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: