ACL pune presiune pe PSD în cazul lui Valerian Vreme

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a precizat, marţi, că ACL solicită convocarea plenului pentru săptămâna viitoare, luni sau cel târziu marţi, pentru votul în cazul solicitării de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme. Acesta este acuzat de procurorii DNA în dosarul privind licențele Microsoft.

”Opoziţia cere convocarea plenului Camerei pentru luni, cel târziu marţi. Trebuie să avem timpul necesar, mă refer la liderii de grup, pentru a ne convoca colegii pentru a fi siguri că săptămâna viitoare – luni am vrea noi – plenul Camerei va avea cvorumul necesar. Atrag atenţia că în lipsa unui vot în plen nu poate începe procedura urmăririi penale”, a precizat Scutaru, potrivit mediafax.ro.

Liderul PNL i-a somat pe reprezentanţii PSD din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor să adopte, miercuri, o decizie clară de convocare a plenului Camerei.

”Le cer celor de la PSD ca mâine (miercuri – n.r.) să adopte foarte clar convocarea plenului pentru luni, să nu dea un termen care nu ar face decât să dovedească faptul că nu sunt sinceri când vorbesc de stat de drept şi că Victor Ponta minte când spune că respectă justiţia”, a mai spus Scutaru.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, marţi, cu o largă majoritate, solicitarea procurorilor DNA de începere a urmării penale a deputatului Valerian Vreme.

Raportul Comisiei, care este unul consultativ, a fost trimis marţi către Biroul Permanent.

Biroul Permanent se va reuni, miercuri, la ora 15.00, pentru a decide convocarea plenului, care se va pronunţa asupra începerii urmăririi penale, mai precizează mediafax.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: