Skip to content
Politică Video

PNL și planurile de viitor. Există viață după Primărie? (VIDEO) EXCLUSIV

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL), Cristian Bușoi.

În cadrul interviului PSnews.ro, liberalul a vorbit despre strategia PNL-ului dar și despre momentul arestării primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu.

În același timp, Cristian Bușoi a comentat pe marginea zvonului potrivit căruia a avut un rol important în neasumarea interimatului vicepremierului Cornel Pieptea la Primăria Capitalei.

(Video: minutele 11:14 – 15:50)

Dan Bucura: Vorbeați mai devreme de o lună-două cât mai pot prinde aceste proiecte până ca Uniunea Europeană să ne taie banii. Chiar dacă erau mai puține luni, dar erau niște luni, în care PNL-ul ar fi putut face ceva, în sensul în care, bănuiesc că știți la ce mă refer, puteți lua Primăria, să aveți un primar interimar și să încercați să duceți aceste lucruri la bun sfârșit. Totuși a fost o decizie pe care PNL-ul și-a asumat-o. Se vorbește că la acea decizie și dumneavoastră ați avut un rol important, în sensul că nu ați vrut să se ia acea conducere interimară. Este adevărat? Infirmați sau confirmați acest zvon? Și dacă da, care a fost principalul motiv pentru neasumarea aceasta a interimatului?

Cristian Bușoi: Principalul motiv a fost decizia colegului nostru Cornel Pieptea de a nu își asuma poziția de primar interimar în perioada aceasta în care Sorin Oprescu nu își poate îndeplini atribuțiile, fiind arestat. Sigur că nu doar arestarea, și dacă ar scăpa de arest, în unele situații de control judiciar tot nu ar putea să își exercite mandatul și e foarte probabil ca până în 2016 să fie exercitat acest mandat de o altă persoană. El a anunțat colegii de partid, am avut o discuție, a anunțat și public, vă aduceți aminte că a pus un anunț pe rețeaua de socializare. Eu l-am înțeles pentru că Cornel Pieptea este un om tânăr, un om care are viitorul în față, e un bun politician, a fost un deputat cu o bună vizibilitate în Parlamentul României. Cât a fost viceprimar, sigur că nu a avut mari atribuții sau mare susținere de la Sorin Oprescu, dar a încercat să își facă treaba și oricum a fost una dintre puținele voci din interior a atras atenția de foarte ulte ori asupra marilor probleme pe care le genera modul iresponsabil de a conduce primăria al domnului Sorin Oprescu. L-am înțeles și am fost de acord cu el. Ar fi existat un risc și pentru cariera lui politică, poate și pentru imaginea Partidului Național Liberal să gestioneze o situație generată de Sorin Oprescu. Și odată ce a luat această decizie, am luat act de ea, în interiorul grupului PNL nu au fost alte persoane care să dorească să își asume această responsabilitate. Gândiți-vă totuși că, în acest moment, Primăria este într-un fel paralizată. Sunt oameni din echipa domnului Oprescu care și-au dat demisia, alții care nu au nicio tragere de inimă să ducă mai departe anumite proiecte gândindu-se că ceea ce se întâmplă, ce s-a întâmplat cu Sorin Oprescu, se paote eventual extinde și sunt foarte multe zvonuri și informații că nu doar acel episod cu cimitirle și crematoriile ar fi în neregulă în ultimii 7 ani în Primăria Capitalei. Oricum, o persoană care exercită funcția din punct de vedere al interimatului nu are aceeași autoritate și aceeași forță asupra aparatului primăriei, nu are aceeași putere de a-și impune punctul de vedere și viziunea așa cum o are un primar care are în spate votul popular și, eventual, chair și o majoritate în rândul procurorilor. Cred că nu a fost neapărat un lucru extrem de rău, chiar dacă din păcate am fost acuzați pe nedrept că s-ar fi făcut un balt cu PSD, că s-ar fi dat locul UNPR-ului, vă spun cu multă sinceritate că acest lucru este exclus.

Dan Bucura: Este adevărat, blatul este unul din scenarii, dar pe de altă parte, exista și riscul ca bucureștenii să perceapă PNL-ul ca pe un partid laș, care a făcut pasul înapoi atunci când poate trebuia să pună umărul la greu, la o primărie aflată în degringolada.

Cristian Bușoi: Sincer nu cred că bucureștenii vor percepe asta. E mai degrabă un subiect dezbătut în media și între analiștii care urmăresc cu atenție situația Bucureștiului. Bucureștenii vor ști anul viitor că au de ales între mai multe opțiuni și că opțiunea pe care o vor alege va fi acea opțiune care va conduce destinele Bucureștiului pentru următorii patru ani cel puțin. Și atunci, vor vedea că PNL cu toată forța, cu toate puterile, cu toată convingerea va lupta pentru a avea șansa de a administra Bucureștiul , altfel decât a fost administrat în ultimii 7 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *