Skip to content
" "
Politică

PNL şi PSD, mesaje de condoleanţe pentru Familia Regală după moartea Reginei Ana

Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Social Democrat (PSD) au transmis, luni, mesaje de condoleanţe pentru Familia Regală, în urma decesului Reginei Ana.

PNL transmite că Regina Ana „se distinge ca o figură luminoasă și plină de blândețe, care, cu tact și perseverență, a reușit să influențeze în bine destinul României”.

„Partidul Național Liberal a primit astăzi cu adâncă durere vestea tragică a încetării din viață a Majestății Sale, Regina Ana a României.

În acest ceas greu, gândurile de compasiune și mesajele de condoleanțe ale tuturor liberalilor români se îndreaptă către Majestatea Sa, Regele, și către Familia Regală.

Pierderea suferită astăzi de poporul român este deosebit de grea. Prin tot ceea ce a însemnat în istoria noastră recentă, Majestatea Sa, Regina Ana, se distinge ca o figură luminoasă și plină de blândețe, care, cu tact și perseverență, a reușit să influențeze în bine destinul României.

Timp de decenii, România a traversat drumul dureros prin totalitarismul comunist, iar Regina Ana a stat mereu alături de Majestatea Sa, Regele, într-un trist și lung exil. În toată această perioadă, Suveranii au reprezentat un reper istoric pentru toți românii și ne-au dat curajul de a spera într-un viitor mai bun. Mai apoi, cu fiecare an trecut după ce ne-am redobândit libertatea în decembrie 1989, Majestatea Sa, Regina Ana, a devenit un izvor de inspirație pentru tinerii români care luptau pentru un curs democratic al țării noastre.

După cum chiar Majestatea Sa, Regina Ana, spunea, «nefericirea supremă e atunci când pierzi ceea ce iubești». La fel, România pierde în această zi tristă unul dintre cele mai mari simboluri ale istoriei sale recente, dar și al demnității, integrității și eleganței.

Prin tot ceea ce a făcut pentru români, Majestatea Sa, Regina Ana, va dăinui veșnic în inimile și istoria noastră” este mesajul liberalilor, trimis PSnews.ro.

De cealaltă parte, Mihai Fifor (preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi liderul Grupului senatorial al social-democraţilor) transmite sincere condoleanţe Familiei Regale a României, în aceste grele momente pentru Majestăţile Lor, potrivit unui comunicat remis PSnews.ro.

“Un moment trist pentru toate Casele regale din Europa şi, cu precădere, pentru România. Majestatea Sa, Regina Ana, va rămâne mereu în memoria celor care au cunoscut-o şi au apreciat-o. A patra Regina a României a avut o viaţă greu încercată, dar istoria a reuşit să îi scoată în evidenţă distincţia şi bunătatea sa inegalabilă”, a precizat Mihai Fifor.

Fifor şi-a transmis respectul şi condoleanţele Majestăţii Sale, Regele Mihai, şi Alteţelor Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

“Dumnezeu s-o odihnească în pace şi iubire pe Majestatea Sa, Regina Ana a României”, a mai scris Mihai Fifor.

Ulterior, PSD a trimis PSnews.ro un nou comunicat:

„Partidul Social Democrat este alături de Familia Regală a României în greaua încercare prilejuită de trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Ana a României. 

Majestatea Sa Regina Ana a fost alături de România până în ultima clipă și suntem datori să îi cinstim memoria așa cum se cuvine. 

Partidul Social Democrat dorește să transmită sincere condoleanțe Majestății Sale, Regele Mihai și Altețelor Sale Regale, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.  

Partidul Social Democrat solicită Guvernului României să decreteze trei zile de doliu național. 

Dumnezeu s-o odihnească în pace pe Majestatea Sa Regina Ana a României!”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *