Skip to content
Politică

PNL sună adunarea. Când vor liberalii o sesiune parlamentară extraordinară şi de ce

Partidul Naţional Liberal sună adunarea. Când vor peneliştii o sesiune parlamentară extraordinară şi din ce motiv.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că această sesiune ar trebui să aibă loc în luna august, pentru ca liberalii să încearcă să treacă prin parlament Legea votului prin corespondenţă înainte de venirea toamnei, pentru că, explică ea, legislaţia electorală poate fi modificată cu cel puţin un an înainte de alegerile parlamentare.

„Am decis convocarea, pentru luna august, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. A rămas un subiect care pentru PNL a fost, este şi va fi o prioritate: legea votului prin corespondenţă”, a afirmat Gorghiu.

Ea a enumerat două motive pentru sesiunea extraordinară. Primul este „faptul că acest drept fundamental trebuie recunoscut şi celor din diaspora”.

„Din păcate, dacă vom intra în toamnă, vom rata acel termen de un an înainte de alegeri în care putem modifica legislaţia electorală”, a explicat Alina Gorghiu.

Celălalt motiv este, potrivit co-preşedintelui PNL, angajamentul liberalilor, alături de celelalte partide parlamentare, să susţină proiectul de lege.

„ Noi ne-am angajat, alături de PSD şi celelalte partide politice parlamentare (UNPR, PLR etc.), să susţinem acest vot prin corespondenţă. Au fost două runde de negocieri la Palatul Cotroceni convocate de preşedintele Klaus Iohannis. Suntem singurii care am susţinut în mod constant acest proiect, am depus chiar şi o moţiune de cenzură. Vrem să rezolvăm dreptul votului prin corespondenţă pentru următoarele alegeri”, a detaliat Gorghiu.

1 comentariu la “PNL sună adunarea. Când vor liberalii o sesiune parlamentară extraordinară şi de ce

  1. Mi se rupe mie de votul vostru prin corespondenta ! Oare cat mai credeti ca tine bufoneria asta cu Diapora care va vrea pe voi, imbecililor ? Sa fie si la noi ca in majoritatea tarilor civilizate ale lumii. Adica daca esti in tara la data alegerilor, votezi, daca nu, nu. Ca pe aia nu ii acuza nimeni ca obstructioneaza dreptul la vot, si sunt tari mai democratice decat noi. Va erijati in reprezentantii Diasporei ? Pai si cu noi, prostii din tara asta amarata, cum ramane ? Ne-ati intrebat cumva vreunul dintre voi, parlamentarii astia parati, cam ce ne-am dori noi ??? Sunteti doar reprezentantii Diasporei ? Pai aici aveti un pic de dreptate, ca aia din tara suntem mai multi impotriva voastra, a basistilor, decat aia care va sunt alaturi. Hai sa va dau solutia, rezonabila ca suspiciunea din Codul Penal, faceti un guvern al vostru, cu basistii vostri, cu presedintele vostru mut, care prin Spania fiind a uitat cu desavarsire de romanii de pe acolo si de votul asta prin corespondenta, dar in exil, marlanilor ! Ca doar nu o sa plecam noi, astia 20 de milioane de pe aici ca sa va faceti voi jocul marsav ! Deci, drum bun, cale batuta ! Si sa nu mai auzim de voi si de basismul vostru !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *