Skip to content
Politică

PNL susține că NU este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari: „Poziția partidului este fermă!”

Inquam Photos/Octav Ganea

PNL a transmis, vineri, că nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Liberalii precizează că poziţia partidului rămâne aceeași: susţin revenirea pensiilor la principiul contributivităţii. Anunţul PNL vine după ce USR a anunţat că a depus deja în Parlament un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„NU este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Poziţia Partidului Naţional Liberal este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii! Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituţională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR”, scrie PNL într-un comunicat.

PNL consideră că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege şi să aibă parte de beneficii acordate preferenţial. Amintim că în februarie 2021, PNL a votat desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, se mai arată în mesajul PNL.

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. USR invită PSD, PNL şi orice altă formaţiune care pretinde că doreşte echitate între pensionarii români să susţină proiectul, anunţă formaţiunea într-un comunicat. Proiectul prevede desfiinţarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabileşte şi că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *