Skip to content
Politică

PNL taie din elanul lui Nicușor Dan. Decizia liberalilor în scandalul PUZ-urilor din București

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Partidul Național Liberal (PNL) a tăiat din elanul lui Nicușor Dan de a a impune suspendarea pe o perioadă de doi ani a PUZ-urilor din sectoarele 2,3,4,5 și 6. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că, în lipsa unei susțineri și din partea PNL, Nicușor Dan a cedat joi dimineață și a acceptat varianta agreată de liberali, aceea de a suspenda PUZ-urile pe o perioadă de numai 3 luni.

În urma unei ședințe pe care au avut-o miercuri seara, liberalii de la București au decis să susțină „o variantă de compromis”, respectiv o suspendare a PUZ-urilor pe o perioadă de maximum 3 luni. Conform discuțiilor din ședința conducerii PNL București, proiectul lui Nicușor Dan ar „bulversa piața imobiliară” și ar putea duce la acțiuni în instanță depuse de dezvoltatorii care se consideră prejudiciați.

" "
" "

Și Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, acum consilier general PMB și liderul grupului PSD din PMB, atrăgea atenția miercuri că inițiativa anunțată de primarul Capitalei este „lipsită de orice fundament”  și va atrage consecințe grave. „Nu vom mai avea șantiere în București și nici locuri de muncă. Vom avea tot mai multe falimente și vom avea o piață imobiliară blocată”, spunea Bădulescu.

Reacția social-democratului a venit după o conferință de presă pe care Nicușor Dan a avut-o miercuri după-amiază, în care a reiterat intenția de a impune suspendarea pe o perioadă de doi ani a PUZ-urilor din sectoarele 2,3,4,5 și 6, edilul invocând argumente ce ţin de poluare şi de faptul că sute de hectare de spaţii verzi ar urma să devină în perioada următoare spaţii construibile.

„Urbanismul în Bucureşti a fost o golănie”, a spus primarul general. „În weekend avem sute de mii de bucureşteni care vor să fugă din oraşul asta să se ducă la mare sau la munte, pentru că este un oraş în care nu ai ce să faci cu copiii. Avem 30 de km de mal de lac care pot să devină şi pentru familii un loc în care să te duci weekend de weekend cu copilul. Se pot face bazine de înot, pistă de biciclete locuri de promenadă. Prevăd construcţii de blocuri până în malul apei. Cum e posibil într-un oraş care este deja aglomerat de trafic să ai străzi de 7 m şi să ai blocuri de 14 etaje. Cum e posibil că într un oraş care simţim cu toţîi că s-a construit prea des încă din epoca comunistă, cum e posibil că studiile de fundamentare să se spună că obiectivul acestuia sector este densificarea oraşului?”, a spus Nicușor Dan.

DETALII AICI: VIDEO Nicușor Dan insistă pentru suspendarea PUZ-urilor din Capitală: Urbanismul din ultimii ani din București a fost o golănie

Facem precizarea că Nicușor Dan ar trebui să obțină 50% plus unu din numărul total de voturi în Consiliul Municipal pentru ca proiectul să fie adoptat, iar până în acest moment consilierii USR PLUS au anunțat public că ar fi de acord cu proiectul edilului.

PS News a solicitat un punct de vedere și din partea lui Stelian Bujduveanu, liderul grupului PNL din Consiliul General al Capitalei, dar până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *