Skip to content
Politică

PNL țipă împotriva plagiatelor, dar s-a abținut în comisie

inpolitics.ro

Chiar dacă, de nenumărate ori, Partidul Național Liberal s-a pronunțat împotriva plagiatelor, nu mai puțin de șapte deputați PNL s-au abținut, miercuri, de la un vot în Comisia de Învăţământ a camerei parlamentare inferioare.

Plagiatele aflate în momentul de faţă la CNATDCU trebuie analizate în conformitate cu legislaţia în vigoare la data susţinerii respectivelor teze de doctorat, se arată în singurul amendament adus OUG-ului privind doctoratele de către deputaţi, care au reexaminat textul la cererea preşedintelui Iohannis. Acest amendament s-ar aplica tezelor de doctorat aflate în analiză la CNATDCU, informează Mediafax.

Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor a votat cu 11 de voturi „pentru” şi 7 abţineri (PNL) ordonanţa de urgenţă nr 4/2016 prin care se modifică semnificativ modul în care sunt analizate tezele de doctorat suspectate de plagiat, fără a aduce clarificările cerute de către preşedintele Klaus Iohannis.

Membrii Comisiei au adus un singur amendament care vizează doctoratele care sunt acum în lucru la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU): „Pentru tezele de doctorat aflate în analiză la CNATDCU şi tezele de doctorat care au fost susţinute, dar nu au fost validate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, procedura se va finaliza în conformitate cu legislaţia în vigoare la data susţinerii respectivelor teze de doctorat.

Practic, tezele suspectate ca fiind plagiate ar fi analizate după normele etice care au fost în vigoare la momentul realizării şi susţinerii tezei, iar nu după normele etice stricte de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *