Skip to content
Politică

PNL, un nou atac la Victor Ponta. Propunerea unui liberal care îl vizează pe premier:”Cum putem accepta ca un infractor sa participe la…”

În contextul în care premierul României este urmărit penal pentru săvârşirea unor fapte de corupţie, senatorul liberal Marius Balu a depus la Senat un proiect legislativ prin care propune suspendarea dreptului de a participa la sedintele CSAT membrilor aflati sub urmarire penala.

Aesta a explicat ca ideea i-a venit de la situatia premierului Victor Ponta, urmarit penal penal in dosarul lui Dan Sova, informează ziare.com.

Parlamentarul liberal de Mehedinti considera ca, in conditiile in care un membru al CSAT este urmarit penal, acesta nu ar trebui sa participe la sedintele in care se discuta aspecte legate de siguranta nationala.

Ultima sedinta a CSAT mi-a atras atentia asupra unei situatii de neimaginat, respectiv vicepresedintele CSAT – premierul Romaniei, asupra caruia incepuse urmarirea penala a participat la sedinta la care se vorbeste despre siguranta nationala. Sigur ca exista prezumtia de nevinovatie, dar daca este vinovat? Cum putem accepta ca un infractor sa participe la sedinte unde se discuta lucruri atat de importante?

Drept pentru care am avut aceasta initiativa ca la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa nu aiba voie sa participe persoane asupra carora a inceput urmarirea penala. La asemenea sedinte oamenii respectivi reprezinta institutii. Nu vorbim despre oameni, vorbim despre institutii, deci din partea institutiei Guvernului putea sa participe altcineva, si nu premierul„, a declarat, sambata, Marius Balu.

Proiectul de lege a foste deja depus la Senat de catre Marius Balu, urmand ca Biroul Permanent sa stabileasca data la care va intra in comisii.

Potrivit legislatiei in vigoare, premierul in exercitiu este vicepresedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Amintim că premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese, cerere respinsa prin vot de catre deputati.

In urma votului din Parlament, de respingere a solicitarii de urmarire penala a premierului, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Victor Ponta ar fi putut sa demisioneze si sa se puna la dispozitia justitiei, dar a ales o varianta proasta, seful statului adaugand ca „domnul Ponta a ales sa sacrifice interesul Romaniei pentru interesul propriu„.

1 comentariu la “PNL, un nou atac la Victor Ponta. Propunerea unui liberal care îl vizează pe premier:”Cum putem accepta ca un infractor sa participe la…”

  1. Idiotul asta numeste infractor un cetatean care este doar urmarit penal, si nu condamnat de vreo instanta. Nu conteaza pentru mine ca e vorba de Ponta sau Gheorghe. Conteaza ca un comunist autointitulat liberal asa vede el prezumtia de nevinovatie in statul de drept basist pe care cica il apara. Dupa mintea lui bolnava si in aceeasi logica stramba, inclusiv doamna Rarinca a fost infractoare vreo 191 de zile. Halal liberalismul asta, reprezentat de ghertoi de asemenea teapa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *