Skip to content
Politică

PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare/ USR PLUS face miercuri o propunere pentru Ministerul Sănătăţii

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

UPDATE 21.40

PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit marţi seară asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitate apolitică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţie şi a premierului.

" "
" "

De asemenea, conform documentului, coaliţia, premierul şi membrii Guvernului îşi asumă să nu adopte poziţii publice prin care să submineze activitateas şi agenda guvernamentală şi a mebrilor guvernului. ”Comunicarea publică se va face în spirit de susţinere reciprocă şi solidaritate”, se arată în document.

USR PLUS face miercuri o propunere pentru Ministerul Sănătăţii.

UPDATE 21.15

Ședința Coaliției se apropie de final. Potrivit unor surse politice liderii Coaliției ar fi ajuns la un consens care prevede ca premierul să se consulte cu partenerii de guvernare în privinţa deciziilor legate de miniștrii Cabinetului, a căror performanță va fi evaluată periodic.

UPDATE. 19.05

Şedinţa la care participă reprezentanţii coaliţiei de guvernare s-a întrerupt şi va fi reluată la ora 19,30.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR – printre care Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor – s-au reunit, marţi, la ora 16,00, la Palatul Parlamentului, într-o nouă întâlnire a coaliţiei de guvernare, după criza provocată de demiterea fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

UPDATE 15:20

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că USRPLUS o va propune pe Ioana Mihăilă ministru al Sănătății, iar pe Vlad Voiculescu în funcția de consilier onorific.

——————————————————

USRPLUS va prezenta partenerilor de coaliție, în ședința de marți seară, propunerea de ministru al Sănătății. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că în urma discuțiilor interne, Alianța a luat decizia de a o nominaliza pe Ioana Mihăilă, la Ministerul Sănătății.  Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog și a dezvoltat Clinica Medena.

Ex-ministrul Vlad Voiculescu a declarat vineri că o va susține pe Ioana Mihăilă, dacă alianța USR PLUS va decide ca aceasta să ocupe funcția de ministru al Sănătății.

„Dacă aceasta va fi decizia alianței USR PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe. Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta.

Cu siguranță voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtășesc valori ca adevăr, transparență, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat Vlad Voiculescu.

În schimb, cei de la USRPLUS intenționează să renunțe la demiterea premierului și să ceară semnarea unui acord politic care să includă câteva reguli de funcționare a Coaliției. Printre altele, liderii USR-PLUS doresc ca evaluarea miniștrilor, inclusiv a premierului, să fie făcută de comun acord în Coaliție. Lucru pe care liberalii în exclud.

Reamintim că liderii partidelor din coaliția de la guvernare se vor întruni astăzi într-o nouă ședință, de la ora 16.00, după ce luni seara discuțiile s-au încheiat fară nicio soluție.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *